ΕΛΛΑΔΑ

ΔΣΑ: Zητά ανάκληση του διαγωνισμού 5ετούς εκμίσθωσης 26 χώρων του Πρωτοδικείου

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2017, 15:23 / Ανανεώθηκε 18 Αυγούστου 2017, 15:23
ΔΣΑ: Zητά ανάκληση του διαγωνισμού 5ετούς εκμίσθωσης 26 χώρων του Πρωτοδικείου
Facebook Twitter Whatsapp

Tην ανάκληση του διαγωνισμού πενταετούς εκμίσθωσης 26 χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τη λειτουργία φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, ζητά με επιστολή προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ),

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tην ανάκληση του διαγωνισμού πενταετούς εκμίσθωσης 26 χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τη λειτουργία φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, ζητά με επιστολή προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής.

Με αφορμή τη διακήρυξη του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ, που θα γίνει στις 21 Αυγούστου 2017, ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει, ότι ο διαγωνισμός αυτός, όπως σχεδιάζεται, αγνοώντας το κόστος των φωτοτυπιών που επιβαρύνει δικηγόρους και διαδίκους, παραγνωρίζει ότι τα Δικαστήρια έχουν συγκεκριμένη, συνταγματικά καθορισμένη αποστολή και ότι η λειτουργία των φωτοτυπικών μηχανημάτων εξυπηρετεί πρωτίστως τους δικηγόρους και τους διαδίκους και με την έννοια αυτή συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

"Ο αυθαίρετος καθορισμός της τιμής εκκίνησης στην διακήρυξη (που φθάνει και τα 5.500 ευρώ), καθώς και η αναγωγή του ύψους του προσφερόμενου μισθώματος σε μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης, εξωθεί, κατά λογική και οικονομική αναγκαιότητα, το κόστος της φωτοτυπίας σε σημαντική αύξηση" τονίζεται στην επιστολή. Με αυτό το σκεπτικό, ο κ. Αλεξανδρής ζητάει την ανάκληση της διακήρυξης και τη σύνταξη νέας, αφού πρώτα προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.