ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη Λέων στον 989Alpha radio: Υπήρξε εξωγενής παράγοντας και στα άλλα δύο παιδιά - Πιο απλός ο τρόπος θανάτου τους - Μία τρίχα της Τζωρτζίνας θα δώσει απαντήσεις

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2022, 13:00 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2022, 14:52
Αποκάλυψη Λέων στον 989Alpha radio: Υπήρξε εξωγενής παράγοντας και στα άλλα δύο παιδιά - Πιο απλός ο τρόπος θανάτου τους - Μία τρίχα της Τζωρτζίνας θα δώσει απαντήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Κάθε εκατοστό τρίχας από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας, «γυρνάει» τον χρόνο έναν μήνα πίσω.

Υπήρξε εξωγενής παράγοντας και στα άλλα δύο παιδιά, αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για την υπόθεση της Πάτρας, στον 989Alpha radio και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα ήταν «ιατρικό λάθος», ο κ. Λέων τόνισε: «Μία κατηγορούμενη μπορεί για το ένα περιστατικό, για τη μία ανθρωποκτονία που κατηγορείται, να εκφράσει μία  υπερασπιστική γραμμή, την οποία βέβαια θα πρέπει και να τη στοιχειοθετήσει με αντίστοιχα δεδομένα».

«Πρώτον, όσον αφορά το ίδιο το περιστατικό, θα πρέπει να δούμε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, να δούμε τι ακριβώς έχουμε ως ευρήματα, για να δούμε αν φορά πράγματι μία και μόνη δόση ή αν μιλάμε για μία χρονιότητα», υπογράμμισε.

Μία τρίχα της Τζωρτζίνας θα δώσει απαντήσεις

Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποδειχτεί αν έγινε στο παρελθόν ξανά χορήγηση κεταμίνης στην μικρή: «Ακόμη και η εκταφή της μικρούλας και να πάρουμε ένα δείγμα από τα μαλλιά της. Υπάρχουν εξειδικευμένα εργαστήρια και μπορούμε να κάνουμε ανάλυση και να πάμε πίσω αρκετούς μήνες, γιατί ένα εκατοστό τρίχας και ανάλυσης αυτής σημαίνει ένα μήνα πίσω. Αν εκεί, λοιπόν, αποδειχτεί μία χρονιότητα, προφανώς δεν μπορεί κάποιος γιατρός να χορηγούσε κατά λάθος επί ένα μεγάλο διάστημα».

Οι έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά

Ο κ. Λέων επισήμανε ότι πρέπει να περιμένουμε και τη «διαλεύκανση και των δύο πρώτων παιδιών και από κει και πέρα νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξει η υπερασπιστική γραμμή. Γιατί αν οι αιτίες θανάτου δεν είναι με τον ίδιο μηχανισμό αλλά πρόκειται για τρεις εγκληματικές ενέργειες, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούν να αιτιολογηθούν και με τον ίδιο τρόπο».

Ερωτηθείς τι στοιχεία υπάρχουν μέχρι σήμερα για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Λέων τόνισε: «Δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την τριμελή επιτροπή αλλά ούτε και τη συνάδελφο από την Πάτρα, όμως αυτό που μπορώ να  σας πω είναι ότι υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ξεκάθαρα, που δεν θα αφήσουν καμία αμφισβήτηση για τον μηχανισμό και την αιτία θανάτου που υπάρχει στα δύο παιδιά».

Τόνισε, επίσης, ότι «τουλάχιστον ως προς την κεταμίνη και αρκετές άλλες ουσίες, έχουν γίνει εξετάσεις, και στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο και ήταν εντελώς αρνητικές».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το εργαστήριο που ανίχνευσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ήταν το εργαστήριο που έκανε τις εξετάσεις και στο πρώτο παιδί.

Ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν όσα στοιχεία προέκυψαν στις νεκροτομές των δύο πρώτων παιδιών και πως «τίποτα δεν έχει χαθεί».

«Μάλιστα, έχουν προστεθεί και πάρα πολλά νέα δεδομένα», πρόσθεσε.

«Μιλάμε με ασφάλεια ότι δεν υπάρχει παθολογικός θάνατος, ή γενετικό αίτιο», υπογράμμισε.

Άρα μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες; «Προφανώς μιλάμε για κάποιον εξωγενή παράγοντα, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι κοινός με το τρίτο παιδί. Στα δύο πρώτα παιδάκια, και λόγω του ότι ήταν μικρόσωμα και λόγω του ότι προφανώς δεν χρειαζόταν κάποια περαιτέρω επέμβαση, νομίζω ότι ο τρόπος ήταν δυστυχώς διαφορετικός μεν, πολύ πιο απλός δε».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της μητέρας να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, είπε: «Αυτό που γνωρίζω εγώ από την εμπειρία μου στις ΗΠΑ είναι ότι υπάρχει σαν διαδικασία, αλλά από κει και πέρα το ελληνικό σύστημα έχει τα δικά του δεδομένα. Είναι μία επιστημονική πράξη, η οποία έχει μία σημαντική αξιοπιστία».

Έρευνες για τη σπιτονοικοκυρά

Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα της σπιτονοικοκυράς; «Αν κριθεί από τις εισαγγελικές αρχές, τις αρχές που διερευνούν αυτή τη στιγμή την υπόθεση ότι θα πρέπει να γίνει κάποια ιατροδικαστική διερεύνηση, προφανώς θα γίνει εκταφή. Μία εκταφή, ακόμη κι αν έρχεται καθυστερημένα, μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, για παράδειγμα σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων. Όσο περνάει ο χρόνος, αντιλαμβάνεστε ότι κάποια στοιχεία έχουν χαθεί, οπότε προφανώς εκεί θα έχουμε μεγαλύτερες δυσκολίες, αλλά για το θέμα των δηλητηριάσεων οι εκταφές είναι ένας βασικός λόγος που μπορεί να γίνουν».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr