ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό Νewpost: Η κατάθεση τού επικεφαλής γιατρού για την κεταμίνη μία ημέρα πριν από τη σύλληψη της μητέρας - Ποια φάρμακα χορήγησαν στην προσπάθεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2022, 07:40
Αποκλειστικό Νewpost: Η κατάθεση τού επικεφαλής γιατρού για την κεταμίνη μία ημέρα πριν από τη σύλληψη της μητέρας - Ποια φάρμακα χορήγησαν στην προσπάθεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μόνα φάρμακα που χορηγήσαμε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης ήταν αδρεναλίνη ανά πέντε λεπτά και κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης ροκουρόνιο, ανέφερε στην κατάθεσή του ο επικεφαλής γιατρός.

Στις 29 Μαρτίου μετά την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για την κεταμίνη στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών οι αξιωματικοί καλούν σε συμπληρωματικές καταθέσεις τους γιατρούς και νοσηλευτές που έκαναν την ανάνηψη στη Τζωρτζίνα.

Ο επικεφαλής γιατρός που έχει δώσει ήδη την πρώτη του κατάθεση στις 18 Μαρτίου καταθέτει στις 16 :15 και δηλώνει: 

Ερώτηση: Γνωρίζετε το φάρμακο κεταμίνη ;

Απάντηση:
Ναι, είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για καταστολή και αναλγησία. Συνήθως χρησιμοποιείται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τους εντατικολόγους και τους αναισθησιολόγους

Ερώτηση: Χορηγήσατε ή παραγγείλατε να χορηγηθεί στη Γεωργία Δασκαλάκη κεταμίνη το Σάββατο 29.01.2022 κατά τη διάρκεια της καρδιοαναπνευστική ανάνηψης στην Α Παιδιατρική Κλινική ;

Απάντηση: Όχι. Δεν είχε λόγο να το κάνω γιατί η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που δίνεται για να επιτύχουμε καταστολή του ασθενούς πριν την ενδοτραχειακή διασωλήνωση. Όμως η Γεωργία Δασκαλάκη κατά την ώρα που πήγαμε στο θάλαμο ήταν άσφυγμη απνοική και χωρίς αρτηριακή πίεση. Οπότε δεν χρειαζόταν να χορηγηθούν φάρμακα για καταστολή.

Τα μόνα φάρμακα που χορηγήσαμε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης ήταν αδρεναλίνη ανά πέντε λεπτά και κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης ροκουρόνιο».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τo απολογητικό της υπόμνημα

Απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της παρέδωσε στην 18η ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας και παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα αρκετών σελίδων στο οποίο αρνείται καταρχάς την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ισχυρίζεται ότι έγινε ιατρικό λάθος και ότι η κεταμίνη δόθηκε από τους γιατρούςκαθώς εκείνη ήταν αδύνατον να τη βρει.
Στο υπόμνημα αναφέρεται μόνο σε ιατρικά περιστατικά και αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Κατά την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμινης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο Νοσοκομείο Παίδων που φαίνεται να επισημαίνεται στα στοιχεία τη υπόθεσης, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη πως γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr