ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: «Ο ασθενής κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε» λέει ο διευθυντής Πνευμονολογίας

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2022, 16:00 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2022, 16:53
Φωτιά στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: «Ο ασθενής κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε» λέει ο διευθυντής Πνευμονολογίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Τρύφων, ακόμη, είπε ότι οι έντονοι μαύροι καπνοί που έβγαιναν από το σημείο γέμισαν όλο τον θάλαμο αλλά και τον διάδρομο.

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του Σταύρου Τρύφωνος, διευθυντή Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, ο οποίος με αυταπάρνηση προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς που καίγονταν ζωντανοί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ασθενής από τον όποιον φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά του υποστήριξε ότι «έσπασε στα χέρια του το κινητό».

«Στις 08:50, με φωνάζουν νοσηλεύτρια και επιμελήτρια ότι ένας ασθενής καίγεται. Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του. Παίρνω τον πυροσβεστήρα, σβήνω τη φωτιά και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής λέει ότι άκουσε ένα μπαμ» περιέγραψε αρχικά ο κ. Τρύφων, συνεχίζοντας:

«Την ώρα που γυρίζω μέσα, βλέπω ότι υπάρχει τεράστια φωτιά από τον τοίχο και ένας δεύτερος ασθενής καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τον ασθενή, αλλά δυστυχώς η παροχή οξυγόνου πυροδοτεί τη φωτιά όλο και περισσότερο. Ενώ καίγεται τον τραβάω έξω και του σβήνω τη φωτιά και ταυτόχρονα ρίχνω με τον πυροσβεστήρα στην παροχή οξυγόνου για να μη γίνει έκρηξη».

Ο κ. Τρύφων, ακόμη, είπε ότι οι έντονοι μαύροι καπνοί που έβγαιναν από το σημείο γέμισαν όλο τον θάλαμο αλλά και τον διάδρομο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το σχέδιο εκκένωσης του νοσοκομείου λειτούργησε άψογα, περιγράφοντας ακόμη πως στόχευσε στην κατάσβεση της παροχής οξυγόνου προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους θαλάμους μέσω του συγκεκριμένου συστήματος.

«Ο ασθενής ο οποίος είχε πολύ μεγάλη παροχή οξυγόνου κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε, ήταν 72 χρονών», είπε ακόμη, συμπληρώνοτας ότι «ο ασθενής που είναι πολύ βαριά με εγκαύματα είναι 52 χρονών, και ουσιαστικά είναι αυτός που είπε ότι έσβησε τη φωτιά και ότι ξεκίνησε από αυτόν».

Σχετικά με όσα γνωρίζει ο ίδιος για τα αιτία του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς, ανέφερε πως ο ασθενής του είπε ότι «έσπασε στα χέρια του το κινητό.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr