current views are: 17

28 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση11:26

Στο χειρουργείο ο δήμαρχος Ελευσίνας – Σοκαρισμένη η σύζυγός του μιλά στο Newpost: «Ελπίζω να πάνε όλα καλά»

Ο δράστης φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Δημοσίευση 11:26’

Ο δράστης φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Στο πλευρό του συζύγου της βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή του θλιβερού περιστατικού, η σύζυγος του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά.  

Ο κ. Τσουκαλάς δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, μέσα στο δημαρχείο, σήμερα το πρωί από 35χρονο συμβασιούχο που εργαζόταν στην καθαριότητα του δήμου.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκ .

«Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τον ενδιαφέρον. Δεν θέλω να πω πολλά, μόνο ότι ελπίζω να πάνε όλα καλά», λέει στο Newpost η σύζυγός του.

Όπως μας ενημερώνει, οι γιατροί την έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της, όμως η ίδια είναι ακόμα σοκαρισμένη.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν ο απολυμένος συμβασιούχος επισκέφθηκε τον δήμαρχο, προκειμένου να του πει το πρόβλημά του. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, είχε άγριες διαθέσεις, καθώς έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον κ. Τσουκαλά στη γάμπα. 

Η αστυνομία ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησε στην περιοχή συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος είναι ελληνικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

Ο πολιτικός κόσμος και οι εργαζόμενοι καταδικάζουν το περιστατικό

Στην άμεση καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Ελευσίνας προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πατούλης τονίζει πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται» και προσθέτει:

«Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο. Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον. Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται».

«Καλούμε, τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και την πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στο συνάδελφο, Δήμαρχο Ελευσίνας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα καθήκοντα του», καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Ελευσίνας και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσινας καταδικάζουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Όπως δήλωσε στο Newpost ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας

«Η επίθεση στον δήμαρχο είναι, φυσικά, καταδικαστέα από όλους μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση». 

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

 


σχετικα αρθρα