ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης για το θρίλερ της Πάτρας: «Το πόρισμα για τη Μαλένα θα αλλάξει το σενάριο για την Ίριδα»

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 24 Απριλίου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2022, 07:57
Ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης για το θρίλερ της Πάτρας: «Το πόρισμα για τη Μαλένα θα αλλάξει το σενάριο για την Ίριδα»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας και η αποκάλυψη της κεταμίνης «άνοιξε» τον δρόμο και για τα άλλα δύο παιδιά.

Μετά το Πάσχα θα ολοκληρωθεί το πόρισμα των κ.κ. Καρακούκη και Καλογριά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Θα παραδοθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής που διενεργεί αυτήν τη στιγμή την έρευνα για τους θανάτους των δύο κοριτσιών. Το αποτέλεσμα του πορίσματος είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης. Αν πρόκειται δηλαδή για εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Οι περισσότεροι ιατροδικαστές κάνουν λόγο για ευρήματα που παραπέμπουν σε άλλες αιτίες θανάτων από αυτές που είχαν αρχικά διατυπωθεί: Ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα, αγενεσία φλεβόκομβου για την Ίριδα.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας και η αποκάλυψη της κεταμίνης «άνοιξε» τον δρόμο και για τα άλλα δύο παιδιά.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης αποκαλύπτει στο newpost:

«Για την Ίριδα θεωρώ ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ο ασφυκτικός θάνατος. Είναι πιο «κλειδωμένο» και μετά τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει του παιδιού είναι πιο ισχυρό το σενάριο αυτό. Για τη Μαλένα έχω κάποιες αμφιβολίες, εκεί ενδεχομένως να υπάρχει και χορήγηση τοξικής ουσίας. Οι τοξικολογικές του κοριτσιού είναι καθαρές όμως.

Δεν ξέρω κατά πόσο έκαναν με λεπτομέρεια και αν θα μπορούσαν να βρεθούν παραπάνω στοιχεία αν είχαν την υποψία. Δεν έχει γίνει λεπτομερής έλεγχος, όπως έγινε στην Τζωρτζίνα. Στην τοξικολογική ανάλυση είναι αδύνατον να γίνει σε όλα τα φάρμακα».

Για να αλλάξουν οι αιτίες θανάτου των δύο παιδιών πρέπει πρώτα να αποκλειστούν οι αρχικές.

Πώς θα αποκλειστεί αυτό;

Να ξανακάνεις τομές στην καρδιά, για παράδειγμα του μωρού και να ψάξεις να βρεις τον φλεβόκομβο. Νέα ιστολογική για να ανερευθεί αν υπάρχει φλεβόκομβος.

Μπορεί να βρεθεί ο φλεβόκομβος;

Μπορεί, ναι… Θέλουμε μία νεότερη ιστολογική με περισσότερες τομές για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα.

Τι είναι αυτό που σας κάνει εντύπωση ως ειδικό σε όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεδομένου ότι και οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές είναι πλέον γνωστές;

Ότι δεν έχουν περιγραφεί τα ευρήματα ως είχαν. Όπως ευρήματα στα πρόσωπα των παιδιών. Ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις λείπουν ευρήματα. Η Μαλένα θα έπρεπε να είχε κλινικά συμπτώματα θα έπρεπε να είχε βιοχημικές εξετάσεις ανάλογες. Η Μαλένα θα αλλάξει σίγουρα αιτία θανάτου και όλο το μηχανισμό θανάτου και το πόρισμα της ιατροδικαστικής θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήταν αρχικά. Είναι πιο ξεκάθαρο στο πρώτο παιδί ότι το πόρισμα δεν είναι το ήδη υπάρχον.

Αυτό που θα μου προκαλέσει έκπληξη αν αποδειχθούν εγκληματικές ενέργειες οι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών είναι ότι φθάσαμε στο τρίτο παιδί χωρίς να έχουμε καταλάβει τον υπαίτιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr