current views are: 12

1 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:25

Αποκλειστικό: «Τρύπια» η Αμυγδαλέζα – Πώς έφυγαν τα ξημερώματα οι δέκα μετανάστες – Βρέθηκαν οι έξι

Πολλά τα κρούσματα αποδράσεων

Δημοσίευση 12:25’

Πολλά τα κρούσματα αποδράσεων

Ανθρωποκυνηγητό στις περιοχές γύρω από το Μενίδι έχει εξαπολύσει η αστυνομία, για να εντοπίσει τους τέσσερις -από τους δέκα δραπέτες της Αμυγδαλέζας– που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τα ίχνη τους σε ένα ρέμα, στην περιοχή του Μενιδίου. Εκεί έχουν αποκλείσει τους τέσσερις μετανάστες και γίνεται η προσπάθεια να τους προσεγγίσουν με ασφάλεια προκειμένου να τους συλλάβουν.

Οι δέκα μετανάστες, Αλγερινοί και Μαροκινοί, απέδρασαν τα ξημερώματα από το χώρο όπου παραμένουν άτομα που καταθέτουν αίτημα για οικειοθελή αποχώρηση μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και βρίσκονταν σε στάδιο αναμονής.

Οι μετανάστες που υπογράφουν οικειοθελή αποχώρηση κρατούνται σε ειδική πτέρυγα. Οι δέκα συγκεκριμένοι εξοργίστηκαν από την καθυστέρηση στη διαδικασία. Ενώ έχουν δεχτεί να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες από τις οποίες έρχονται, κρατούνται εκεί για ολόκληρους μήνες, καθώς η γραφειοκρατία στις χώρες τους αλλά και στην Ελλάδα τους καθυστερεί.

Οι δέκα δραπέτες, λίγο μετά τις 3 και μισή τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύρθηκαν μέσα στη νύχτα στον αύλειο χώρο της πτέρυγας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον σκοπό έκοψαν το πρώτο σύρμα, περνώντας στον χώρο της Υπηρεσίας Τεχνικών Μέσων. Εκεί έκοψαν το δεύτερο εξωτερικό σύρμα. Τότε τους αντελήφθη ένας σκοπός της Υπηρεσίας Τεχνικών Μέσων της Αμυγδαλέζας ο οποίος και σήμανε συναγερμός.

Τη φύλαξη στην Αμυγδαλέζα έχει αναλάβει ένα… μείγμα αστυνομικών δυνάμεων: Ειδικοί φρουροί, αστυνομικοί της δίωξης παράνομης μετανάστευσης, άλλες ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Φαίνεται, όμως, πως… το πάθος για τη λευτεριά δεν βρίσκει εμπόδια. Η σημερινή ήταν η τελευταία από μια σειρά αμέτρητων τέτοιων αποδράσεων από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.


σχετικα αρθρα