ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών σε «Ωνάσειο» και «Αγλαΐα Κυριακού» για την Τζωρτζίνα - Οι αντιρρήσεις της Πισπιρίγκου για την αλλαγή των φαρμάκων στο παιδί

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 27 Απριλίου 2022, 06:00 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2022, 06:07
Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών σε «Ωνάσειο» και «Αγλαΐα Κυριακού» για την Τζωρτζίνα - Οι αντιρρήσεις της Πισπιρίγκου για την αλλαγή των φαρμάκων στο παιδί
Facebook Twitter Whatsapp

Οι γιατροί είχαν απορήσει με τις γνώσεις της Πισπιρίγκου σχετικά με τα φάρμακα. Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι αναζητά στο διαδίκτυο στις 17 Ιανουαρίου την μιδαζολάμη μια κατασταλτική ουσία που δίνεται στα νοσοκομεία.

Νέος κύκλος καταθέσεων μαρτύρων ξεκινά από σήμερα από την 18η ανακρίτρια για την υπόθεση-θρίλερ της Πάτρας. Μετά τους 25 γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και την κατάθεση του γιατρού του Ωνασείου κ.Παπαγιάννη, σειρά έχουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και αμέσως μετά οι γιατροί του Αγλαΐα Κυριακού.

Κάθε λεπτομέρεια κάθε περιγραφή που κάνουν έχει σημασία όχι μόνο για την κλινική εικόνα του παιδιού αλλά κυρίως για την περίεργη συμπεριφορά της μητέρας που είχε ακόμα και… αντιρρήσεις για τα φάρμακα του παιδιού

Όπως έγινε στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με την κατάθεση ειδικευόμενης παιδιάτρου οι καρδιολόγοι αποφασίζουν να αλλάξουν μέσα στο νοσοκομείο ένα φάρμακο στο παιδί.Η πρώτη αντίδραση της κατηγορουμένης είναι σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η γιατρός:

«Οι καρδιολόγοι μας είπαν ότι τα αναφερόμενα επεισόδια στην Πάτρα δεν σχετίζονται με την καρδιά και ότι καρδιολογικά το παιδί δεν είχε πρόβλημα. Μετά την εκτίμησή τους μας είπαν ότι αυτοί συστήνουν να διακοπεί το Catapressan και να ξεκινήσει triatec. Μετά τους καρδιολόγους την πήγα στους οφθαλμιάτρους για βυθοσκόπηση η οποία ήταν επίσης φυσιολογική.

Ανέβασα την Τζωρτζίνα στο θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις και μου είπε ότι ο κ.Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά της Τζωρτζίνας»

Οι γιατροί είχαν απορήσει με τις γνώσεις της Πισπιρίγκου σχετικά με τα φάρμακα. Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι αναζητά στο διαδίκτυο στις 17 Ιανουαρίου την μιδαζολάμη μια κατασταλτική ουσία που δίνεται στα νοσοκομεία. Η ημερομηνία έχει τεράστια σημασία, καθώς το παιδί εκείνη την ημέρα παιρνει μόνο χλοράλη κατά τη διάρκεια της μαγνητικής που έκανε. Μέχρι τότε δεν είχε παρουσιάσει κανένα επεισόδιο. Το ερώτημα είναι γιατί έψαχνε αυτή την ουσία; Μία ουσία που χορηγήθηκε τελικά στο παιδί στο Αγλαία Κυριακού και είχε χορηγηθεί και μήνες πριν στο Ωνάσειο

Η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας

Ο Σωτήρης Μπουζιάνης ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την Τζωρτζίνα δεν έχει παραδώσει ακόμα την ιατροδικαστική έκθεση. Πρέπει να γίνει μία λεπτομερής καταγραφή των ουσιών που λάμβανε το παιδί και στην ποσότητα που υπήρχαν αλλά και οι βλάβες που προκλήθηκαν εξαιτίας της κεταμίνης. Το παιδί λάμβανε αρκετά φάρμακα λόγω της εγκεφαλοπάθειας. Τουλάχιστον 9. Από αυτά κάποια ήταν «συνεργοί» της κεταμίνης και κάποια άλλα «ανταγωνιστές». Η χορήγηση του δηλητηρίου θα έφερνε, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, τον θάνατο.
Στην τελική έκθεση που θα παραδοθεί θα αναφέρονται αναλυτικά τα πάντα από τις βλάβες στα όργανα που έδειξαν το δηλητήριο και κανένα παθολογικό αίτιο μέχρι και τα ποσοστά όλων των φαρμάκων στο αίμα και τα ούρα του παιδιού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr