ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ για την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου μετά τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών στη Μάνη

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2017, 18:42 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2017, 20:05
Θρίλερ για την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου μετά τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών στη Μάνη
Facebook Twitter Whatsapp

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αγωνία της οικογένειας του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου έπειτα από τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών στη Μάνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αγωνία της οικογένειας του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου έπειτα από τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών στη Μάνη.

Το οστά εντοπίστηκαν  το πρωί της Πέμπτης, 1ης Σεπτεμβρίου και οι αστυνομικοί τα συνέλεξαν και τα μετέφεραν σε ιατροδικαστή, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις DNA. Στην συνέχεια και αφού διαπιστωθεί πως τα οστά ανήκουν σε άνθρωπο και όχι σε ζώο, θα μεταφερθούν σε ανθρωπολόγο, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε κατέληξε το θύμα και χρονολογία στην οποία έζησε.

Οι μάρτυρες  ειδοποίησαν τις Αρχές και άμεσα άνδρες του Α.Τ. Καρδαμύλης έφτασαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν τα οστά,  για να  εξεταστούν από τα  Εγκληματολογικά Εργαστήρια  της ΕΛ.ΑΣ.

Για τα ευρήματα ειδοποιήθηκε και η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου που δεν έχει σταματήσει  όλα αυτά τα χρόνια να ψάχνει τον «τάφο» του άτυχου νέου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν εξαφανίστηκε ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα, ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο. Την επομένη τα ξημερώματα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η μητέρα του δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο άνθρωπος στον οποίο στράφηκε για βοήθεια θα κατηγορούνταν αργότερα ως ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

Μέχρι τις 17 Αυγούστου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της και τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός, αλλά θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.

Ο 73χρονος, βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε έρευνες για να βρει τον Μάριο. «Διαφήμιζε» μάλιστα πως είχε διασυνδέσεις με μυστικές, εγχώριες και ξένες, υπηρεσίες.

Τελικά, τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος και αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Τότε, είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο. Το πτώμα του, όμως, ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.