ΕΛΛΑΔΑ

Θωμάς ο... Survivor: Το ορφανό αρκουδάκι που κατάφερε να επιβιώσει στη Φλώρινα (Βίντεο)

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2022, 14:00 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2022, 14:45
Θωμάς ο... Survivor: Το ορφανό αρκουδάκι που κατάφερε να επιβιώσει στη Φλώρινα (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του Αρκτούρου με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον την άνοιξη του 2023.

Ο Θωμάς ο... Survivor είναι ένα ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε σε ηλικία 3 μηνών και σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, που ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου.

Ο Θωμάς, -οι κάτοικοι του έδωσαν αυτό το όνομα γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά- έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του.

Αυτός, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα! Από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο Αρκτούρος ως τώρα, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

Ο Θωμάς μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου Αρκτούρου. Ο πρώτος έλεγχος έδειξε μόνο ότι ήταν ελαφρώς λιποβαρές και υποσιτισμένο, όμως σε άριστη υγεία!

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του Αρκτούρου με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον την άνοιξη του 2023. Αν και συνήθως τα ορφανά αρκουδάκια αναζητούν τη στοργή από τους φροντιστές τους τις πρώτες ημέρες, ο Θωμάς τους αποφεύγει δείχνοντας ήδη την άγρια φύση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr