ΕΛΛΑΔΑ

Συνέβη κι αυτό: Κατάστημα είχε άδεια κομμωτηρίου και έκανε... λεύκανση δοντιών

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2017, 15:04 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2017, 16:00
Συνέβη κι αυτό: Κατάστημα είχε άδεια κομμωτηρίου και έκανε... λεύκανση δοντιών
Facebook Twitter Whatsapp

Ενδιαφέροντα ''λαβράκια'' έβγαλε ένας συνηθισμένος έλεγχος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αλυσίδα καταστημάτων που είχαν λάβει άδεια λειτουργίας ως κομμωτήρια έκανε στην πραγματικότητα... λεύκανση δοντιών.

Ενδιαφέρoντα ''λαβράκια'' έβγαλε ένας συνηθισμένος έλεγχος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αλυσίδα καταστημάτων που είχαν λάβει άδεια λειτουργίας ως κομμωτήρια έκανε στην πραγματικότητα... λεύκανση δοντιών.

Συγκεκριμένα ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προέβη σε έλεγχο ιδιωτικών φορέων προκειμένου να διαπιστώσει την νόμιμη ή μη παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Στην διάρκεια αυτού του ελέγχου διαπιστώθηκε η λειτουργία καταστημάτων στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι όπου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς τα καταστήματα αυτά να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Εντός των καταστημάτων βρέθηκαν λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Ειδικότερα, το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν έχει λάβει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας και το κατάστημα στο Χαλάνδρι έχει λάβει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, εντός του οποίου παρέχονται οι οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών.

Μάλιστα, ο έλεγχος στο κατάστημα αυτό έγινε με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, τονίζει ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη, αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο.

Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ' επέκταση τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr