current views are: 7

15 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:17

Εντείνει την προκλητικότητά της η Τουρκία στο Αιγαίο – Αερομαχία πάνω από την Ρόδο

Ανέβασε χθες και σήμερα τον πήχη των αεροπορικών προκλήσεων η Τουρκία. Την Τετάρτη έστειλε 12 μαχητικά F-16 που ήταν όλα οπλισμένα. 

Δημοσίευση 17:17’

Ανέβασε χθες και σήμερα τον πήχη των αεροπορικών προκλήσεων η Τουρκία. Την Τετάρτη έστειλε 12 μαχητικά F-16 που ήταν όλα οπλισμένα. 

Ανέβασε χθες και σήμερα τον πήχη των αεροπορικών προκλήσεων η Τουρκία. Την Τετάρτη έστειλε 12 μαχητικά F-16 που ήταν όλα οπλισμένα. Σήμερα σημειώθηκε μια σκληρότατη αερομαχία που διήρκησε σχεδόν μισή ώρα με την συμμετοχή F-16 από την Κρήτη.

Οι εμπλοκές χθες ήταν αρκετά σοβαρές χωρίς όμως να απαιτηθεί κάτι πέραν του δέοντος από τους Έλληνες χειριστές ως προς την αντιμετώπιση. Τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν χθες συνολικά 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 12 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσεως.

Σήμερα μέχρι το μεσημέρι είχαν μπει στο Αιγαίο έξι τουρκικά F-16 και δύο Φάντομ F-4. Το πρώτο ζεύγος των τουρκικών μαχητικών F-16 μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 11:15 και παρακολουθούμενο στενά από ελληνικά μαχητικά βγήκε μεταξύ Χίου και Σάμου στις 11:38
Τα δύο τουρκικά Φάντομ F-4 μπήκαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 10:34 και βγήκαν δύο λεπτά αργότερα από το ίδιο σημείο.

Η σκληρή αερομαχία έγινε με δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που μπήκαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ανατολικά της Ρόδου στις 12:21. Τα δύο αυτά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από την Κρήτη και στάλθηκαν να τα αναχαιτίσουν, υπέδειξαν στα τουρκικά την παραβίαση που είχαν κάνει και τα κάλεσαν να αποχωρήσουν.

Τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν και τότε τα ελληνικά προχώρησαν σε εμπλοκή. Μάλιστα σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του “Ant1” η Τουρκία δέσμευσε με Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε τρία ελληνικά νησιά. Αυτά είναι η Θάσος , η Σαμοθράκη και η Λήμνος. Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν την άσκηση την ερχόμενη Δευτέρα από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ!

 


σχετικα αρθρα