ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε σπείρα πορτοφολάδων που έκλεβε σε Μέσα Μεταφοράς, πανηγύρια και ποδοσφαιρικούς αγώνες

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2017, 15:20 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017, 16:54
Εξιχνιάστηκε σπείρα πορτοφολάδων που έκλεβε σε Μέσα Μεταφοράς, πανηγύρια και ποδοσφαιρικούς αγώνες
Facebook Twitter Whatsapp

Δρούσε πάνω από δέκα χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερα από δέκα χρόνια δρούσε η σπείρα των πορτοφολάδων που έκλεβε ανυποψίαστους πολίτες σε συρμούς του ηλεκτρικού και το Μετρό, αλλά και σε πανηγύρια και γήπεδα! Ενδεικτικό της...πλούσιας δράσης τους, αποτελεί το γεγονός πως κατ΄εκτίμηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της σπείρας έβγαζαν 3.500 ευρώ κάθε μέρα, ενώ φέρεται να έχουν αρπάξει τουλάχιστον 4.000 πορτοφόλια!

Μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά, συνελήφθησαν 31 άτομα εκ των οποίων 27 Αλβανοί, 1 Βούλγαρος, 1 Γεωργιανός, ένας από το Μπαγκλαντές και ένας Έλληνας, απότακτος αστυνομικός.

Οι δράστες εκτός από τα...πορτοφόλια της σειράς, «σκάναραν» και άτομα που εκτιμούσαν πως είχαν «βαριά» πορτοφόλια και τα ακολουθούσαν έως τον σταθμό που πήγαιναν. Μόλις ετοιμάζονταν να βγουν, προκαλούσαν τεχνητό συνωστισμό και ένας από αυτούς έκλεβε το πορτοφόλι. Μέσα στην σύγχυση που ακολουθούσε και με την μέθοδο της «σκυταλοδρομίας» το πορτοφόλι απομακρυνόταν από τον κάτοχό του!

Οι δράστες έκλεβαν ακόμη και από πανηγύρια σε Κυκλαδίτικα νησιά, ενώ κάποια μέλη της σπείρας, είχε κλέψει πορτοφόλια από θεατές αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού!