ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2022, 23:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2022, 15:54
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Το πρόγραμμα κατάρτισης στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου αποτελεί μέρος μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων για την ομαλή επανένταξή τους.

Ολοκληρώθηκε σήμερα, το πρόγραμμα κατάρτισης «Εκμάθηση Κομμωτικής Τέχνης» στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, που υλοποίησε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Λαμίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Τμήμα Πρόληψης Παραβατικότητας και Μετασωφρονιστικής Μέριμνας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, σκοπός του προγράμματος, διάρκειας 250 ωρών, στο οποίο συμμετείχαν 30 κρατούμενοι, ήταν η απόκτηση τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων στο ανδρικό κούρεμα, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν τη δυνατότητα ένταξής τους στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, μαθαίνουν να οργανώνουν και να λειτουργούν μια επιχείρηση «barbershop», να εκτελούν τις απαραίτητες εργασίες (τεχνικές και υλικά βαφής, κουρέματος, παραδοσιακού κουρέματος, χρήση κατάλληλων εργαλείων κομμωτικής, κ.ά.), να εφαρμόζουν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας, αλλά και να συνεργάζονται και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης σε καταστήματα κράτησης σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία και την εν γένει οργάνωση των προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν μέρος των ενεργητικών πολιτικών κατάρτισης, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο προετοιμασίας για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Το πρόγραμμα κατάρτισης στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου αποτελεί μέρος μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων για την ομαλή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα αυτά αντικατοπτρίζουν τη σημασία που δίνουμε στη στήριξη όλων όσοι χρειάζονται τις υπηρεσίες μας, για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας. Οι δράσεις αυτές βρίσκουν εξαιρετικά θετική ανταπόκριση και ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία έγκρισης του αιτήματος επανάληψης του προγράμματος που μόλις ολοκληρώθηκε, με στόχο να προσθέσουμε ακόμη ένα τμήμα κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο "Γυψοσανίδες-Ελαιοχρωματισμοί". Στόχος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι να προσφέρει στους κρατουμένους, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις απαραίτητες δεξιότητες, για να βρουν δουλειά και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr