ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2022, 22:00 / Ανανεώθηκε 1 Ιουλίου 2022, 13:43
Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Για άλλες υποθέσεις που δεν σχετίζονται με την Novartis.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται για άλλες υποθέσει που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με βάση οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα που εξέδωσαν πριν από λίγο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά απόψε, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου-Φουρλή.

Όπως προκύπτει, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται ως ηθικός αυτουργός σε κατάχρηση εξουσίας ,με φερόμενη ως αυτουργό της Ελένη Τουλουπάκη για την μη αμελλητί αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου.

Η κυρία Τουλουπάκη παραπέμφθηκε  να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού- Κουρουμπλή.

Για την υπόθεση Novartis οι ανώτατοι δικαστές σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς  διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, καθώς έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται γι’ αυτούς η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη.

Τέλος, οι δικαστές ευθυγραμμίστηκαν με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά τους καταγγελλόμενους δημοσιογράφους απαλλάσσοντας τους από κάθε κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr