ΕΛΛΑΔΑ

Πότε αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης - Ο δικηγόρος του στο Newpost: «Εκλαιγε σαν μικρό παιδί»

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2022, 13:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2022, 13:17
Πότε αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης - Ο δικηγόρος του στο Newpost: «Εκλαιγε σαν μικρό παιδί»
Facebook Twitter Whatsapp

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν ομόφωνη από το δικαστήριο. Το αίτημα για να αποφυλακιστεί κατατέθηκε από τους συνηγόρους του και ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν:

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας παραμένει νοσηλευόμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης που έμαθε χθες το απόγευμα την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι αποφυλακίζεται με όρους.

Απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Κική Πακιρτζίδου στη συνέντευξη της στον 989 Alpha Radio ο Πέτρος Φιλιππίδης θα αποφυλακιστεί την Δευτέρα ενώ έχει περιθώριο να καταβάλλει την εγγύηση μέσα σε διάστημα 10 ημερών όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

«Δεν είναι όρος να καταβάλλει τα χρήματα για να αποφυλακιστεί τώρα. Του έχει δώσει προθεσμία 10 ημέρες για να  καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό. Αλλά τη Δευτέρα θα γίνει η αποφυλάκισή του.

Η αποφυλάκισή του μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει πίσω στη φυλακή. Εξιτήριο θα πάρει όταν οι θεράποντες ιατροί κρίνουν ότι έχει τελειώσει ο έλεγχος και μπορεί να αποχωρήσει από το νοσοκομείο.»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έμαθε χθες το απόγευμα την απόφαση του δικαστηρίου από τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο.

«Όταν του ανακοίνωσα το αποτέλεσμα δεν το πίστευε. Δεν το συνειδητοποίησε. Του το είπα δύο τρεις φορές και μόλις το συνειδητοποίησε  πρέπει να το πω αυτό έκλαιγε σαν μικρό παιδί» δήλωσε ο κ.Δημητρακόπουλος στους δημοσιογράφους μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα πρέπει τώρα να καταβάλλει μέσα στο διάστημα που του ορίζει η απόφαση την εγγύηση των 20.000 ευρώ. Αν δεν βρει τα χρήματα τότε παραβιάζεται ένας από τους όρους που του έχουν επιβληθεί για την αποφυλάκιση επομένως θα επιστρέψει στη φυλακή.

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν ομόφωνη από το δικαστήριο. Το αίτημα για να αποφυλακιστεί κατατέθηκε από τους συνηγόρους του και ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν:

«Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και «κουφό» να εξετάσει τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτησή του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση. Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος»

Η εισαγγελέας πρότεινε εγγύηση 50.000 ευρώ αλλά τελικά το δικαστήριο κατέληξε στις 20.000 ευρώ.

Η δίκη συνεχίζεται κανονικά και την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. Ακολουθούν τουλάχιστον 35 μάρτυρες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr