ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό Newpost: Το ζεύγος Δασκαλάκη -Πισπιρίγκου μεσα από τις περιγραφές τους στην κλινική ψυχολόγο – Τι αποκάλυψε ο πατέρας

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2022, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2022, 11:03
Αποκλειστικό Newpost: Το ζεύγος  Δασκαλάκη -Πισπιρίγκου μεσα από τις περιγραφές τους στην κλινική ψυχολόγο – Τι αποκάλυψε ο πατέρας
Facebook Twitter Whatsapp

Η ειδικός τονίζει «Ο πατέρας φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει καμία σύνδεση με το τώρα. Σαν να τελείωσε και το δικό του συναίσθημα αν και εκείνος είναι στη ζωή. Δυσδιάκριτα  τα όρια μεταξύ ευατού και άλλου παιδιού του. Δείχνει να μην έχει την ψυχική δυνατότητα να κατανοήσει, να συνδέσει και να πενθήσει και φαίνεται να έχει μία ελλιπή συγκρότηση εαυτού».

Η κλινική ψυχολόγος που διορίσθηκε για να εξετάσει τις ζωγραφιές της άτυχης Τζωρτζίνας  χρειάστηκε να μιλήσει τόσο με τον Μάνο Δασκαλάκη όσο και με την Ρούλα Πισπιρίγκου. Στην πολυσέλιδη έκθεσή της  προς την 18η ανακρίτρια αναφέρεται με λεπτομέρειες στο ζευγάρι ,λεπτομέρειες που προκύπτουν μέσα από τις περιγραφές τους για την κοινή τους ζωή αλλά και τα παιδιά τους. Ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε μπερδεμένος στην κλινική ψυχολόγο και είπε για την εν διαστάσει σύζυγό του «Την έχω πλέον ικανή  για όλα... αλλά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί τα κάνει όλα αυτά... δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχει σκοτώσει τα παιδιά μου. Μπορεί να το έχει κάνει αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ».

Η ειδικός για τον πατέρα αναφέρει ότι ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος ενώ εξέφρασε την δυσκολία του να φτάσει στο γραφείο της κάθε φορά χωρίς να τον αναγνωρίσουν στον δρόμο και να του επιτεθούν φραστικά κάποιοι περαστικοί.

«Παρότι περιέγραφε δύσκολα πράγματα ο ίδιος τα εξωράιζε, δημιουργώντας έτσι πολλές αντιφάσεις. Δεν εξέφραζε κανένα συναίσθημα και ούτε είχε την ικανότητα να βάλει έστω σε λέξεις τα συναισθήματά του» έγραψε η κλινική ψυχολόγος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε  ότι γνώρισε την σύζυγό του όταν ήταν 20 ετών μετά από δική της πρωτοβουλία όταν τον αναζήτησε μέσω facebook. Τότε εκείνος έκανε δύο δουλειές ενώ είχε αποφοιτήσει από ΤΕΕ, βοηθός νοσηλευτή. Όταν ρωτήθηκε για τα τότε συναισθήματά  του «ενθουσιασμός ,πολύ μεγάλος. Δεν μπορώ να πω ότι την ερωτεύθηκα αλλά στην πορεία τον αγάπησα αυτό τον άνθρωπο πολύ… με βάση την πορεία που είχαμε σιγουρεύτηκα ότι αυτή η γυναίκα με τις πράξεις της με αυτά που έκανε απέναντί μου ήταν πολύ καλή σαν επιλογή δική μου στο να κάνουμε οικογένεια μαζί και να μεγαλώσει τα παιδιά μου». Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι στην αρχή οι δικοί της δεν τον ήθελαν. Για εκείνον η πρώτη εγκυμοσύνη στην Τζωρτζίνα ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής του.

«Το περίμενα με πολύ χαρά... από τις πιο ωραίες περιόδους της ζωής μου. Μας ένωσε όλη αυτή η διαδικασία μας ένωνε πολύ…» αποκάλυψε.

Αυτό που παρατήρησε στην έκθεσή της η ειδικός ήταν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης όταν μιλούσε για το παιδί και τα συναισθήματά του μόλις την είδε είπε «Θυμάμαι μία κουβέντα που της είπα -εσένα δεν θα σε αφήσω ποτέ μου. Μου άλλαξε τις ευθύνες μου, με έκανε πατέρα. Έλεγα ότι αυτό είναι δικό μου αποκλειστικά δικό μου, είναι δημιούργημα δικό μου και εκεί ένιωσα τον έρωτα για πρώτη φορά, τον έρωτα, εκεί ερωτεύτηκα για πρώτη φορά. Ένα συναίσθημα που δεν ήταν ενθουσιασμός  αλλά ένα συναίσθημα που παρέμεινε από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία...»

Η ειδικός τονίζει «Ο πατέρας φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει καμία σύνδεση με το τώρα. Σαν να τελείωσε και το δικό του συναίσθημα αν και εκείνος είναι στη ζωή. Δυσδιάκριτα  τα όρια μεταξύ ευατού και άλλου παιδιού του. Δείχνει να μην έχει την ψυχική δυνατότητα να κατανοήσει, να συνδέσει και να πενθήσει και φαίνεται να έχει μία ελλιπή συγκρότηση εαυτού».

Σύμφωνα με την έκθεση ο πατέρας δεν θυμόταν πότε είπε η Τζωρτζίνα την πρώτη λέξη .Δεν θυμόταν πότε πήγε Παιδικό Σταθμό .Μίλησε για την μαθησιακή ανάπτυξη του παιδιού αναφέροντας ότι αυτό το παιδί ήταν καρμπόν εκείνος

Ο Μάνος Δασκαλάκης για τους θανάτους των παιδιών

Ο Μάνος Δασκαλάκης κλήθηκε να μιλήσει για τους θανάτους των παιδιών

Για τη Μαλένα είπε:

«μέχρι και τώρα δεν έχουμε μάθει από τί πέθανε το παιδί. Εγώ αποκλείω το περί ευθυνών Ρούλας στο συγκεκριμένο παιδί. Ξεκάθαρα. Ήταν το παιδί της. Είμασταν τέλεια τότε όχι απλά καλά. Δεν υπήρχε Κάποιος λόγος....Δεν υπάρχει γενικά λόγος να σκοτώσεις το παιδί σου. Θα πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος για να κάνεις κάτι τέτοιο... την ημέρα που κατέληξε ήταν η πρώτη μέρα που έφυγα από το νοσοκομείο να πάω σπίτι (στην Αθήνα) να ξυριστώ. Δεν πρόλαβα. Ήμουν στο δρόμο που_με πήρε η Ρούλα και μου είπε 'τρέχα, το παιδί έμεινε. Ολυμπιακό χωριό-Κλινική Ελπίδα σε 13 λεπτά, με 220 χιλιόμετρα/ώρα, Και παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να αφήσει το παιδί. Να φύγει το αυτοκίνητο από την πορεία και να αλλάξει όλο αυτό ...όταν έφτασα στο νοσοκομείο η Ρούλα ούρλιαζε. Όταν έφτασα προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στην Μαλένα. Ο γιατρός προσπάθησε 45 λεπτά. Μετά βγαίνουν έξω. Μας παίρνουν στο γραφείο, μας το ανακοινώνουν, η Ρούλα ήταν έξω φρενών, ήταν άλλος άνθρωπος- Δεν την είχα ξαναδεί έτσι ούτε στην Ίριδα ούτε στην Τζωρτζίνα. Στην Τζωρτζίνα μπορώ να πω ότι η Ρούλα δεν έκλαψε καθόλου. Είχε τρελαθεί τελείως (στην Μαλένα). Ούρλιαζε, χτυπιόταν, φώναζε 'το παιδί μου '...και μόλις μπήκαμε μέσα να την δούμε μόλις βγήκαν οι γιατροί κάναμε αμάν να την βγάλουμε την Ρούλα από το δωμάτιο. Για αυτό και θεωρώ επειδή της είχε τεράστια αδυναμία της Μαλένας. Μπορεί να είναι εγωιστικό αυτό που θα πω από την μεριά της αλλά ίσως επειδή είδε ότι η Τζωρτζίνα είχε αδυναμία σε εμένα να αφοσιώθηκε στην Μαλένα, να έδωσε κάτι περισσότερο στην Μαλένα. Ήταν το παιδί της κυριολεκτικά, έλεγε το παιδί μου και το παιδί μου».

Ο Μάνος Δασκαλάκης έλεγε όμως όπως συμπεραίνει η ειδικός ότι ήταν «καλά» ως ζευγάρι με την γυναίκα του αλλά ένα χρόνο πριν έκανε μία περιστασιακή σχέση και το είπε στην Ρούλα.

«Από τις περιγραφές του φαίνεται ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στις σχέσεις με τους άλλους και το συναίσθημά του. Φαίνεται να μην έχει καν επαφή με τα συναισθήματά του» καταλήγει η πραγματογνώμονας.

Για το θάνατο της  Ίριδας αναφέρει:

«...μου κοπήκαν τα πόδια, κόντεψα να λιποθυμήσω. Η Ρούλα έπαθε ένα αμόκ. Έλεγε "πού είναι το παιδί μου πού είναι το παιδί μου" την  ώρα που πήγαμε στο νοσοκομείο. Την ώρα που πήγαν να μας το ανακοινώσουν, μας κάλεσαν μέσα, την είχαν σκεπάσει με ένα σεντόνι και η Ρούλα κοίταγε αλλού, τα είχε χάσει τελείως και έλεγε "φέρτε το παιδί μου πού είναι το παιδί μου" και εκείνη την ώρα εγώ πήγα στο δίπλα δωμάτιο και μου έδωσαν κάτι, δεν ξέρω τι  μου έδωσαν τα είχα χάσει εκείνη την ώρα ...μετά πήγαμε στο σπίτι, εγώ, η Ρούλα και οι συγγενείς μας πλην του πατέρα μου που κράταγε την Τζωρτζίνα. Μπήκαμε μέσα στο σπίτι, η Ρούλα πήγε στην κούνια να δει τι έγινε, δεν ξέρω, πηγαίνει μπροστά στην κούνια, γονατίζει μπροστά στην κούνια να κλάψει και εκείνη την ώρα βλέπω ένα πανάκι εκεί που κοιμόταν το παιδί. Πήραμε την αστυνομία για να το παραδώσουμε...το πανάκι είχε γαστρικό υγρό. Ήταν καφέ, ήταν μούσκεμα από τα σάλια..»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr