ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά - Εκκενώθηκαν περιοχές

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2022, 22:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2022, 00:23
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά - Εκκενώθηκαν περιοχές
Facebook Twitter Whatsapp

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα, ενώ οι από αέρος ρίψεις σταμάτησαν λόγω του σκότους.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία πέρασε έξω, αλλά πολύ κοντα στη Βάλμη που εκκενώθηκε νωρίτερα με 112 (οι πυροσβέστες ανέκοψαν το μέτωπο έξω από το χωριό) και κατευθύνθηκε προς δύο κοινότητες του Δήμου Ίλιδας: Κότρωνα και Καραγιαννέικα που είναι νοτιοδυτικά της Βάλμης. (οικισμοί των 5 έως 6 κατοικιων).

Δεν κινδυνεύουν, εντούτοις. Παρόλα αυτά, δόθηκε προληπτική απομάκρυνση. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα, ενώ οι από αέρος ρίψεις σταμάτησαν λόγω του σκότους.

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρώνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Στο ανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ηλεία οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής
 
H εικόνα στα δυτικά (Κοτρωνα) είναι βελτιωμένη, σύμφωνα με εκτιμήσεις απο την από την Πολιτική προστασία   δουλεύεται και πάει καλά. Η προσπάθεια τώρα στρέφεται προς το ανατολικό μέτωπο, όπου αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει έχει αναπτύξει δυνάμεις. Την έχουν κυκλώσει. Τη μαζεύουν ανατολικά και συγκεντρώνουν δυνάμεις νότια.
Νωρίτερα λειτούργησε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Βάλμης (όπου οι πυροσβέστες έκοψαν το μέτωπο έξω από το χωριό), και των κοινοτήτων Κότρωνα και Καραγιαννέικων (οικισμών με 5 έως 6 κατοικιών).

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν κάτοικοι χωριών στην Ηλεία που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της επέκτασης της φωτιάς. Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr