ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα της απολογίας για τον ψευτογιατρό - Kατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ακόμα και ανηλίκων ασθενών

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2022, 07:13
Η ώρα της απολογίας για τον ψευτογιατρό - Kατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ακόμα και ανηλίκων ασθενών
Facebook Twitter Whatsapp

Οι μάρτυρες, πρώην ασθενείς του και συγγενείς νεκρών, περιέγραψαν τη δράση του. Παραπλανούσε με μαντζούνια βότανα ακόμα και βαριά ασθενείς παίζοντας ουσιαστικά με τη ζωή τους.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ο 49χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ακόμα και ανηλίκων ασθενών.
Η δίκη επί της ουσίας μετά από πολλές δικασίμους από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε η διαδικασία και τις καταθέσεις πάνω από 79 μαρτύρων μπαίνει στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης .
Οι μάρτυρες, πρώην ασθενείς του και συγγενείς νεκρών, περιέγραψαν τη δράση του. Παραπλανούσε με μαντζούνια βότανα ακόμα και βαριά ασθενείς παίζοντας ουσιαστικά με τη ζωή τους.
Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση της μητέρας της Δέσποινας μόλις 16 ετών .
Το παιδί είχε όγκο στο κεφάλι και οι γονείς γνώρισαν τον Νικόλαο Κόντο όπως τους συστήθηκε με την ιδιότητα του γιατρού
Η μητέρα ξεκίνησε την κατάθεση με δάκρυα στα μάτια και ζητώντας συγνώμη από το παιδί της που δεν ζει πια.

«Μας έπεισε τόσο πολύ που σταματήσαμε κάθε ενέργεια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μας είπε ότι η θεραπεία είμαι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο και εκείνοι θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε «αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά». Όταν το παιδιά είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο… Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιο του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, «ορίστε επιβεβαιώνεται η θεραπεία»
Στην απολογία του ο ψευτογιατρός αναμένεται να πει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κάποιον ασθενή του.

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων Στέλιος Σούρλας ,λίγο πριν την απολογία του ψευτογιατρού δήλωσε στο newpost:

«Μετά από μία μακρά αποδεικτική διαδικασία οκτώ μηνών όπου εξετάστηκαν πάνω από 80 μάρτυρες έφτασε η ώρα της απολογίας του ψευτογιατρού.12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας απάτες περιουσιακού όφελους πάνω από 860.000 ευρώ .Οι συγγενείς των νεκρών θυμάτων και τα επιζώντα θύματα ζητούν δικαίωση Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά τον Σεπτέμβριο»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr