ΕΛΛΑΔΑ

Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: «Είμαι άνθρωπος της προσφοράς όχι δολοφόνος»

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2022, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2022, 13:45
Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: «Είμαι άνθρωπος της προσφοράς όχι δολοφόνος»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κατηγορούμενος επαναλαμβανε συνεχώς στο δικαστήριο ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον οποιονδήποτε, ότι δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και πως η βοτοναθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ.

«Δεν είμαι δολοφόνος, δεν ζήτησα ποτέ χρήματα» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο Νικόλαος Κοντοστάθης, ο «ψευτογιατρός» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.Δηλώνει πιλότος και επιχειρηματίας ενώ τα λόγια του προκάλεσαν όσους συγγενείς θυμάτων βρέθηκαν σήμερα στο ακροατήριο.  

Ο ψευτογιατρός ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας:

«Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» είπε στην έναρξη της απολογίας ο κατηγορούμενος.

«Έμαθα να είμαι άνθρωπος της προσφοράς. Σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούνε είναι τα βότανα. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τα βότανα από τον προπάππου μου. Είχε σπουδάσει ιατρική εξωτερικό. Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη,  με  τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε τα βότανα. Παράλληλα από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ ήταν περισσότερα  λόγω της εμπειρίας του παππούλη αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα, να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο» τόνισε .

 Ακροατήριο Τι λέει; 

Πρόεδρος : Δε θα διακόπτει κανείς. Είναι η ώρα της απολογίας του.

Ο «ψευτογιατρός» ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική οφείλεται σε ένα…λάθος. «Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν,  δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα  σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας» είπε ο κατηγορούμενος και επιχείρησε-στη συνέχεια-να εξηγήσει το θέατρο που έπαιζε τόσα χρόνια, αποδίδοντας το  σε ένα…λάθος : «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην  Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ.  Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

 Πενήντα χρόνια προσπαθούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν καταφέρει κάτι. Όμως έχουν εμφανιστεί σύγχρονοι Άγιοι και έχουν κάνει θαύματα και έχουν θεραπεύσει κόσμο, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Πίστευα και τους έλεγα ότι η λύση είναι ο Θεός. Θεός μαζί με βότανα μπορεί να θεραπεύσει…» ανέφερε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας ότι «όλες αυτές οι εικόνες που βίωσα ως παιδί με συνοδεύουν ως σήμερα. Η αμαρτία μου και το λάθος είναι ότι άφησα ένα ψέμα να προχωρήσει. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις».

Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω είπε:

«Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω»  είπε ο 49χρονος υποστηρίζοντας ότι  «η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στη Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν.  Να σας δώσω ένα παράδειγμα,  ένα λίτρο ελιά,φασκόμηλο, ηλίανθο και μαϊντανό  κοστίζει 4.500 το λίτρο. Εγώ έδινα σε όλους από 8 λίτρα και πάνω. Από ό, τι είδατε, δεν έπαιρνα από όλους χρήματα» είπε ο 50χρονος κατηγορούμενος, προσθέτοντας «δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι. Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πίστεψε με όχι μόνο συμπάσχω μαζί τους αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο. Αυτό όλο που έχουν ακούσει δεν είμαι εγώ. Όλη αυτή η δημοσιότητα απέτρεψε κόσμο να είναι εδώ, άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα. Ήρθα εδώ με την πιστή μου και πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του. Αυτή είναι η αλήθεια μου και αυτός είμαι εγώ.

Είναι μία κατάθεση από καρδιάς,βγαίνει από τη ψυχή μου  και όχι από το μυαλό μου. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στον  ανακριτή, είπα αλήθεια. Θα μπορούσα να απαρνηθώ πολλά πράγματα αλλά δεν τα απαρνήθηκα. Είναι 100% ειλικρινής. Ότι σας λέω μπορώ να το αποδείξω. Έχω στεναχωρηθεί διότι κάποιοι πίστεψαν σε μένα και χωρίς να πρέπει βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δε έκανα κακό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σκευάσματα βοτανοθεραπείας τα ονομάζουν φάρμακα.»

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr