ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη newpost: Τα «κλειδιά» για τις αρχές από την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου - Τα στοιχεία που φωτίζουν την υπόθεση

της Τασούλας Παπανικολάου - Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2022, 07:55
Αποκάλυψη newpost: Τα «κλειδιά» για τις αρχές από την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου - Τα στοιχεία που φωτίζουν την υπόθεση
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά το θάνατο της Μαλένας, όπως υποστηρίζει η αδερφή της, η Ρούλα καταρρέει. Ο χρόνος περνούσε, και όπως λέει η Δήμητρα, η σχέση του ζευγαριού αρχίζει και πάλι να κλονίζεται. Τσακωμοί με τον Μάνο Δασκαλάκη να νιώθει πιεσμένος.

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στις 21 Ιουνίου ήταν η μεγαλύτερη που δόθηκε στην υπόθεση για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας. Μέσα στις 18 σελίδες της κατάθεσής της περιγράφει τα πάντα: Από τα παιδικά χρόνια των δύο αδερφών μέχρι και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Περιγράφει τους θανάτους των τριών παιδιών όπως τους βίωσε η ίδια, αλλά και πως είναι η σχέση του ζευγαριού πριν και μετά από κάθε θάνατο.

Τα πρώτα της λόγια στους δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ήταν:

«Μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αδερφή μου θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τα παιδιά της. Και ο λόγος είναι γιατί δεν υπήρχε το παραμικρό που να είχα δει εγώ στη συμπεριφορά της, ώστε να μπορέσω να πιστέψω ότι τα έχει σκοτώσει. Ειλικρινά σας μιλάω, αν πίστευα ότι το έκανε η Ρούλα θα την είχα σκοτώσει με τα ίδια μου τα χέρια και θα έμπαινα εγώ στη φυλακή. Τώρα που σας μιλάω, θέλω να σας πω τι είναι αυτό που εγώ ζητάω από τη δικαιοσύνη αλλά και τι πραγματικά έχω εγώ μέσα μου για όλα όσα έχουν συμβεί και πως τα έζησα εγώ. Αυτό λοιπόν που ζητάω από τη δικαιοσύνη είναι να αποδείξει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή και να μου δώσει απαντήσεις για τα τρία μου αγγελούδια. Αν αποδειχθεί ότι η αδερφή μου είναι αθώα, θα ησυχάσω γιατί θα ξέρω ότι θα ηρεμήσουν αυτές οι τρείς ψυχούλες, αλλά και η αδερφή μου θα λυτρωθεί από όλο αυτό που ζει. Αν από την άλλη αποδειχθεί με αποδείξεις που είναι αδιαμφισβήτητες ότι η αδερφή μου σκότωσε τα παιδιά μας και απαντηθούν τα ερωτήματά μου, τότε θα πάψω να παλεύω γι' αυτήν

Ο θάνατος της Μαλένας 

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι το Μάνο και τη Ρούλα.

«Η είδηση της πρώτης εγκυμοσύνης μας ξάφνιασε όλους», είπε η αδερφή, γιατί όπως ανέφερε Μάνος και Ρούλα ήταν λίγο διάστημα μαζί. Μετά την Τζωρτζίνα ήρθε η Μαλένα και η χαρά τους μεγάλωσε. Μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που κρατούν οι αρχές.

Η Ρούλα, όπως καταθέτει η αδερφή της, μαθαίνει ότι ο Μάνος Δασκαλάκης έβγαινε με μία άλλη γυναίκα.

«Τότε λοιπόν ξεκίνησαν οι τσακωμοί μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου όπως ήταν λογικό. Ο Μάνος της το παραδέχτηκε και της ζητούσε να τον συγχωρέσει, η Ρούλα όμως ήταν στεναχωρημένη και δεν ήξερε τι να κάνει με αυτό που είχε μάθει. Ωστόσο αυτή η ένταση κράτησε περίπου 2 εβδομάδες. Μετά τα πράγματα ήταν και πάλι καλά μεταξύ τους. Η Ρούλα τον συγχώρεσε και ο Μάνος της έδειχνε ότι είχε όντως μετανιώσει».

Μετά από λίγους μήνες η Μαλένα αρρωσταίνει. Οι αστυνομικοί ρωτούν την Δήμητρα πως είναι η σχέση του ζευγαριού.

«Η Ρούλα και ο Μάνος ήταν καλά μεταξύ τους. Τουλάχιστον εγώ δεν γνώριζα αν είχαν διαφωνίες ή προστριβές» απαντά.

Μετά το θάνατο του παιδιού, όπως υποστηρίζει η αδερφή της, η Ρούλα καταρρέει. Ο χρόνος περνούσε, και όπως λέει η Δήμητρα, η σχέση του ζευγαριού αρχίζει και πάλι να κλονίζεται. Τσακωμοί με τον Μάνο Δασκαλάκη να νιώθει πιεσμένος.

«Συγκεκριμένα, έξι περίπου μήνες μετά το θάνατο της Μαλένας, ο Μάνος όλο έλεγε στη Ρούλα ότι νιώθει πιεσμένος, ότι δεν ξέρει αν μπορεί άλλο μαζί της και έπρεπε να δουν τι θα κάνουν. Με λίγα λόγια, της έλεγε ότι σκέφτεται το χωρισμό. Μία μέρα λοιπόν που πήγε να του μιλήσει ο πατριός μου, ο Γιώργος, για να βοηθήσει την κατάσταση, ο Μάνος του είπε ότι ζορίζεται και πιέζεται γιατί έχουν κοινό λογαριασμό στο facebook και στο Μάνο αυτό δεν άρεσε. Έλεγε ότι οι φίλοι του, του έκαναν παράπονα επειδή δεν μπορούσαν να του πουν μία κουβέντα και η Ρούλα δεν τον άφηνε να βγαίνει όσο ήθελε. Ο πατριός μου του είπε να σκεφτεί λογικά και να καταλάβει ότι είχε οικογένεια, ότι είχε χάσει ένα παιδί και είχε μία γυναίκα «ράκος» στο σπίτι. Μετά από διάφορες συζητήσεις μεταξύ τους, η Ρούλα και ο Μάνος, αλλά και παραινέσεις των υπολοίπων από την οικογένεια, έφτιαξαν διαφορετικούς λογαριασμούς στο facebook και κάπως προσπαθούσαν να στρώσουν τα πράγματα μεταξύ τους

Ο Θάνατος της Ίριδας και τα σημάδια στο μωρό

Λίγο καιρό μετά έρχεται στη ζωή η Ίριδα, ένα παιδί που, όπως λέει η Δήμητρα, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

«Από την ημέρα που γεννήθηκε η Ίριδα μέχρι και λίγο πριν πεθάνει τα πράγματα ανάμεσα στο Μάνο και την Ίριδα ήταν καλά μεταξύ τους».

Αυτό που αποκαλύπτει επίσης είναι μέχρι εκείνο το διάστημα δεν τους έβλεπε πολύ, οπότε αγνοούσε αν συνέβαιναν καυγάδες μεταξύ τους. Σύμφωνα με την κατάθεσή της τα πράγματα χειροτέρεψαν λίγες ημέρες πριν πεθάνει η Ίριδα τρεις με τέσσερις ημέρες. Ο Μάνος Δασκαλάκης πάνω σε έναν καυγά μάλιστα την χαστούκισε και έφυγε από το σπίτι.

«Η Ρούλα τότε ήταν χάλια που έφυγε ο Μάνος. Δεν ήθελε να χωρίσουν».

Το δεύτερο βασικό στοιχείο για τις αρχές ήταν η περιγραφή για το πως βρήκε το μωρό στην κούνια τη μοιραία ημέρα . Οι αξιωματικοί τη ρωτούν για τα σημάδια στο πρόσωπο του μωρού:

«Είχε κάποια  σημάδια γύρω από το στόμα. Συγκεκριμένα είχε μια κοκκινίλα σαν έκζεμα γύρω από τα χείλη της, η οποία όμως είχε ξεκινήσει τις προηγούμενες μέρες και είχε γίνει από την πιπίλα. Μάλιστα, για αυτό το έκζεμα είχε πάρει και μία αλοιφή η Ρούλα και της την έβαζε. Εκτός από αυτό που σας είπα, είδα και μία ξηρότητα πάνω στα χείλη της που ήταν έντονη και είχε σκούρο χρώμα. Αυτή η ξηρότητα ήταν και στα δύο χείλη προς τα μέσα. Αυτό που σας λέω τώρα, πρώτη φορά το έβλεπα εκείνη τη στιγμή. Τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρχε, είμαι σίγουρη

Οι αστυνομικοί της δείχνουν και φωτογραφίες του μωρού. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου καταλήγει στην κατάθεσή της:

«Ακόμα μέχρι και σήμερα εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι γενετικό που απλά δεν έχει βρεθεί ακόμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή ότι μπορεί να την σκότωσε η αδερφή μου η Ρούλα. Εγώ πάντως δεν έχω καμία σχέση με το θάνατο της Ίριδας και αυτό το λέω κατηγορηματικά

Στην κατάθεση της περιγράφει ότι μετά το θάνατο του μωρού ο Μάνος Δασκαλάκης ξαναγύρισε στο σπίτι αλλά δεν κάθισε για πολλές ημέρες.

Λίγο καιρό μετά η Τζωρτζίνα παθαίνει το πρώτο επεισόδιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr