ΕΛΛΑΔΑ

Τα κομμωτήρια, οι πλαστές ταυτότητες και η μεταφορά με τα ιστιοφόρα - Πως δρούσε το κύκλωμα των λαθροδιακινητών

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2022, 09:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2022, 09:17
Τα κομμωτήρια, οι πλαστές ταυτότητες και η μεταφορά με τα ιστιοφόρα - Πως δρούσε το κύκλωμα των λαθροδιακινητών
Facebook Twitter Whatsapp

Διαπιστώθηκαν 8 περιπτώσεις παράνομης απόπειρας εξόδου από τη χώρα, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που κατάφεραν να φύγουν.

Μετέφεραν τους μετανάστες που επιθυμούσαν να φύγουν από την χώρα με πλαστό διαβατήριο για την Ευρώπη, φρόντιζαν να τους αγοράζουν ρούχα και να τους κουρεύουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με... Ευρωπαίοι, ενώ τους συνόδευαν έως την πύλη επιβίβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ένα καλοστημένο δίκτυο που διευκόλυνε μετανάστες να βγουν από την χώρα είχαν στήσει έξι Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες τμήματος  ασφαλείας της διεύθυνσης αστυνόμευσης αερολιμένα Αθηνών. Για να καταφέρουν να αποδομήσουν το εγκληματικό δίκτυο, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε άρση απορρήτου επικοινωνιών των εμπλεκόμενων και τους έθεσαν υπο φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση. Καθ΄όλη την διάρκεια της επιχείρησης δέκα αστυνομικοί που είχαν ειδική ομάδα, επιτηρούσαν τα σπίτια τους, αλλά και ένα κατάστημα στην οδό Μυθήμνης που επισκέπτονταν τα μέλη του κυκλώματος για να «ψαρεύουν» πελάτες ή συγγενείς υποψηφίων πελατών που είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπιζαν χρήματα και πλαστά έγγραφα σε κάθε πιθανό ή απίθανο σημείο, όπως καλοριφέρ και πάτους παπουτσιών. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας φρόντιζαν να καλλωπίζουν σε κομμωτήρια τους... πελάτες τους για να μοιάζουν με Ευρωπαίοι, ενώ τους συνόδευαν έως την πύλη αναχώρησής του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκαν 8 περιπτώσεις παράνομης απόπειρας εξόδου από τη χώρα, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που κατάφεραν να φύγουν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr