ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν θετικοί από τις διακοπές τους - Χαμός έξω από τα φαρμακεία των νησιών

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2022, 07:00 / Ανανεώθηκε 6 Αυγούστου 2022, 07:07
Κορωνοϊός: Επιστρέφουν θετικοί από τις διακοπές τους - Χαμός έξω από τα φαρμακεία των νησιών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερος επισημαίνει ο καθηγητής Τζανάκης

Με τον κορωνοϊό στις αποσκευές τους επιστρέφουν όμως χιλιάδες ταξιδιώτες από τα νησιά, με αποτέλεσμα να είναι ήδη εμφανής η διασπορά σε περιοχές όπως η Μακεδονία και η Ήπειρος.

«Στα νησιά υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο φαίνεται και η μεταδοτικότητα που υπάρχει. Γυρίζουν και μεταδίδουν τον ιό στις οικογένειές τους, δηλαδή στους μεγαλύτερους. Για αυτό έχουμε πει ότι γυρνώντας κάνουμε κι ένα τεστ για ξέρουμε και πού βρισκόμαστε», σημειώνει η Ματίνα Παγώνη.

Καθώς ο ιός αρχίζει να περνάει από τους νεότερους στους μεγαλύτερους, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι άνω τον 60 θα πρέπει να κάνουν τη δεύτερη ενισχυτική δόση που θα τους προστατέψει όσο διαρκεί αυτό το κύμα μολύνσεων.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερος επισημαίνει ο καθηγητής Τζανάκης δεδομένου του ότι χιλιάδες τουρίστες που εντοπίζονται θετικοί σε self-tests δεν το δηλώνουν συνεχίζοντας τις διακοπές τους.

«Είναι τουλάχιστον τριπλάσιος. Υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να είναι και τετραπλάσιος, δηλαδή αν έχουμε 17-18 χιλιάδες κρούσματα. Στην ουσία αυτά τα κρούσματα είναι γύρω στις 50.000. Ενεργά κρούσματα στην κοινότητα όλη αυτή την περίοδο είναι 500.000», σημείωσε.

Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι οι:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr