ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» πέντε νησιά – Μείωση 27% στα τεστ - Η ανάλυση Μαγιορκίνη

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2022, 14:00 / Ανανεώθηκε 17 Αυγούστου 2022, 14:56
Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» πέντε νησιά – Μείωση 27% στα τεστ - Η ανάλυση Μαγιορκίνη
Facebook Twitter Whatsapp

Καταρχήν σημειώνουμε ότι λόγω του τριημέρου (και των πολλών αδειών) αναμένουμε μειωμένη προσέλευση για ελέγχους-test.

Αρκετά νησιά «βράζουν» από κρούσματα κορωνοϊού με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, κατάσταση που ενδεχομένως να επηρεάζεται από την απουσία περιορισμών μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Τα πέντε νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι η Εύβοια με 1.809 κρούσματα, η Κρήτη με 2.168 κρούσματα στο Ηράκλειο και 1.367 κρούσματα στα Χανιά, η Κέρκυρα με 910 κρούσματα, η Μυτιλήνη με 808 και η Χίος με 56.

Η ανάλυση του Γκίκα Μαγιορκίνη για τη θερινή πορεία του κορωνοϊού

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε ανάρτηση σε ιστόποπο κοινωνικής δικτύωσης για την πορεία της θερινής έξαρσης του κορωνοϊού:

Σχετικά με την πορεία της θερινής έξαρσης της COVID-19. Καταρχήν σημειώνουμε ότι λόγω του τριημέρου (και των πολλών αδειών) αναμένουμε μειωμένη προσέλευση για ελέγχους-test.

Συνεχίζει η συρρίκνωση των διαγνώσεων για ακόμα μία εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων κινείται κάτω από τους 120. Και οι 2 δείκτες αυτοί βρίσκονται εντός των πλαισίων που είχαμε προβλέψει από την αρχή της έξαρσης. Η μείωση 27% στις διαγνώσεις πιθανόν να έχει επηρεαστεί και από την μειωμένη προσέλευση που αναφέραμε παραπάνω.

Η αποσύζευξη των διασωληνώσεων από τον αριθμό θανάτων με COVID-19 συνεχίζεται όπως έχει περιγραφεί και προηγουμένως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρούμε μεγάλη μείωση στις εισαγωγές και τους θανάτους με COVID-19, μείωση που σε κύματα όπως της Delta και της Alpha θα περιμέναμε αργότερα (περίπου 10 με 14 ημέρες). Η μείωση αυτή δεν επηρεάζεται από την προσέλευση για test και επιβεβαιώνει την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της θερινής έξαρσης.

Η αποσύζευξη των θανάτων-διασωληνώσεων μαζί με την βράχυνση της χρονικής διαφοράς φάσης θανάτων-κρουσμάτων ταιριάζουν με την επικράτηση των συγκυριακών θανάτων "με" έναντι των καθαρά αιτιολογικών θανάτων "από" COVID-19 σε αυτή την έξαρση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr