current views are: 44

23 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:43

Το νέο μισθολόγιο φέρνει «τσεκούρι» στους μισθούς των πυροσβεστών

Μαζί με την πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού χάθηκαν οι «υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που διέρρευσαν» σύμφωνα με τις οποίες «δεν θα έχαναν ούτε ένα ευρώ από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου». Αυτό τουλάχιστον καταγγέλει η Ένωση Αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος.

Δημοσίευση 06:43’

Μαζί με την πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού χάθηκαν οι «υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που διέρρευσαν» σύμφωνα με τις οποίες «δεν θα έχαναν ούτε ένα ευρώ από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου». Αυτό τουλάχιστον καταγγέλει η Ένωση Αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος.

Μαζί με την πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού χάθηκαν οι «υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που διέρρευσαν»  σύμφωνα με τις οποίες «δεν θα έχαναν ούτε ένα ευρώ από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου». Αυτό τουλάχιστον καταγγέλει η Ένωση Αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος.

Όπως επισημαίνουν, «Οι πρώτοι υπολογισμοί για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, σε συνδέαμε με τα οριζόμενα στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, έχει σαν αποτέλεσμα την αφαίμαξη δύο σχεδόν μισθών σε πρώτη εφαρμογή και ενός στη συνέχεια κατ έτος μέσω της υπερβολικής αύξησης των κρατήσεων». Χαρακτηριστικά είναι οι δειγματοληπτικές περιπτώσεις  σύμφωνα με τα οποία:

1. Επιπυραγός με 20 έτη υπηρεσίας, με το νέο μισθολόγιο, υπολογίζεται ότι το εισόδημά του θα μειωθεί μηνιαία περί τα 80 ευρώ, τα οποία θα τεθούν ως προσωπική διαφορά. Με τις νέες ρυθμίσεις (αύξηση κρατήσεων) προβλέπεται ότι θα έχει μια μείωση του μισθού του περί 115 ευρώ το μήνα.Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1400 ευρώ. Εκτιμούμενη απώλεια το πρώτο έτος περί τα 2800 ευρώ.

2. Πύραρχος με 27 έτη υπηρεσίας, με το νέο μισθολόγιο, υπολογίζεται ότι το εισόδημά του θα μειωθεί μηνιαία περί τα 80 ευρώ, τα οποία θα τεθούν ως προσωπική διαφορά. Με τις νέες ρυθμίσεις (αύξηση κρατήσεων) προβλέπεται ότι θα έχει μια μείωση του μισθού του περί 90 ευρώ το μήνα.Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1080 ευρώ. Εκτιμούμενη απώλεια το πρώτο έτος περί τα 2160 ευρώ.

3. Πύραρχος με 31 έτη υπηρεσίας, με τις νέες ρυθμίσεις (αύξηση κρατήσεων) προβλέπεται ότι θα έχει μια μείωση του μισθού του περί 225 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 2700 ευρώ. Εκτιμούμενη απώλεια το πρώτο έτος περί τα 5400 ευρώ.

Όπως επισημαίνουν, «η Κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή,θα πρέπει να προχωρήσει σε διορθωτκές παρεμβάσεις για να διασφαλίσει την δέσμευσή της «για την μη απώλεια έστω και ένα ευρώ.» και για συνδρομή για εφάπαξ,που μέρα με την μέρα εξαϋλώνεται.


σχετικα αρθρα