current views are: 12

2 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση13:02

Νέα εμπλοκή στην επένδυση του Ελληνικού: Στο ΣτΕ προσφεύγουν δύο οικολογικές οργανώσεις

Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές.

Δημοσίευση 13:02’

Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές.

Εκ νέου εμπλοκή για την επένδυση στο Ελληνικό σηματοδοτεί η προσφυγή σπό δύο οικολογικές οργανώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι οικολογικές οργανώσεις επικεντρώνονται στη μη υπαγωγή  του μεγαλύτερου  τμήματος της επίμαχης περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά.

Μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα η αίτηση ακύρωσής τους να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).

Υπενθυμίζεται ότι «σκόπελο» για το Ελληνικό αποτελεί και η αρχαιολογική διάσταση της υπόθεσης.

Μάλιστα, αύριο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις σε νέα συνεδρίαση, την τέταρτη κατά σειρά που έχει γίνει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 


σχετικα αρθρα