current views are: 7

2 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση13:21

Σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο μέτρων για το ανοικτό διαδίκτυο

Το σχέδιο εξειδικεύει θέματα σχετικά με την εφαρμογή πρακτικών διαχείρισης κίνησης.

Δημοσίευση 13:21’

Το σχέδιο εξειδικεύει θέματα σχετικά με την εφαρμογή πρακτικών διαχείρισης κίνησης.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017 τίθεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχέδιο μέτρων, με τα οποία ρυθμίζονται και εξειδικεύονται επιμέρους θέματα σχετικά με την πρόσβαση στο ανοικτό διαδίκτυο, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Στο σχέδιο μέτρων ορίζεται το πλαίσιο για την ενημέρωση των συνδρομητών σχετικά με τις πραγματικές ταχύτητες που λαμβάνουν στο διαδίκτυο και καθορίζονται τα δικαιώματά τους για επανορθώσεις ή αποζημιώσεις σε περίπτωση αποκλίσεων μεταξύ της πραγματικής ποιότητας σύνδεσης και της ονομαστικής που αναφέρεται στο συμβόλαιο.

Ακόμη, εξειδικεύονται θέματα σχετικά με την εφαρμογή πρακτικών διαχείρισης κίνησης, την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών (π.χ. IPTV), καθώς και τη διακριτική τιμολόγηση περιεχομένου από τους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς και οδηγίες για την υποβολή απαντήσεων είναι διαθέσιμο στη σελίδα της ΕΕΤΤ http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0700.html .