ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πέντε συλλήψεις- Βρέθηκαν χιλιάδες «μαϊμού» επώνυμα ρούχα

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2022, 14:00 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2022, 15:18
Πάτρα: Πέντε συλλήψεις- Βρέθηκαν χιλιάδες «μαϊμού» επώνυμα ρούχα
Facebook Twitter Whatsapp

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  30.000 έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών, 2.387 ενδύματα, τα οποία ήταν απομιμητικά προϊόντα επώνυμων εταιριών και 1.368 ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων

Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε περιοχή της Πάτρας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον Τελωνειακό Κώδικα και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε εργαστήριο εντύπωσης ενδυμάτων, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες τη στιγμή που εμφόρτωναν τα απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο του εργαστηρίου καθώς και στα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

(30.000) έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών
(2.387) ενδύματα, τα οποία έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)
(1.368) ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων
(1) εκτυπωτή («φούρνος»)
(3) ηλεκτρικές πρέσες
(1) ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας
(1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και
(1) ένας εκτυπωτής\

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους κατηγορούμενους βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ. Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr