current views are: 15

17 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση13:08

Δήμος Πατρέων στο Newpost: Να αναζητηθούν ευθύνες για τον τραυματισμό του υπαλλήλου

Πυροτεχνουργοί του Στρατού ψάχνουν να βρουν τι εξερράγη

Δημοσίευση 13:08’

Πυροτεχνουργοί του Στρατού ψάχνουν να βρουν τι εξερράγη

Την απόδοση ευθυνών ζητά ο δήμος Πατρέων για τις αιτίες που οδήγησαν στον ακρωτηριασμό του εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας, ύστερα από εκπυρσοκρότηση όπλου, που βρισκόταν ανάμεσα στα απορρίμματα του Πρωτοδικείου Πατρών.

Όπως εξηγεί στο Newpost παράγοντας του Δήμου ύστερα από αίτημα της Εισαγγελιας Πρωτοδικών, που ζήτησε τη συνδρομή του δήμου Πατρέων για να αδειάσουν οι χώροι των δικαστηρίων από κατασχεθέντα αντικείμενα, εστάλη ένα συνεργείο καθαρισμού. 

«Η συνήθης πρακτική δεν είναι αυτή. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η Εισαγγελία ζητά τη βοήθεια του δήμου για κάτι τέτοιο», σημειώνει και προσθέτει: 

«Ηταν πολλές μαύρες σακούλες σκουπιδιών στο χώρο. Οι εργάτες καθαριότητας τις μάζεψαν, τις φόρτωσαν σε ένα φορτηγάκι και τις μετέφεραν στο χώρο του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας. Ανυποψίαστος ο υπάλληλος άνοιξε μια σακούλα και έγινε η έκρηξη».

«Κάναμε αίτημα στο στρατό και έχουν πάει πυροτεχνουργοί για να διαπιστώσουν τι ήταν αυτό που εξερράγη. Όμως πρέπει να αναζητηθούν και οι ευθύνες στην Εισαγγελία. Κάποιος έπρεπε να ελέγξει και να ενημερώσει τι έχουν μέσα οι σακκούλες», επισημαίνει ο κ. Κεραμίδας.

Εξάλλου σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας».

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το ατύχημα, μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η διαδικασία της παραλαβής και καταστροφής κατασχεμένων υλικών από τα Δικαστήρια (όπλα, σφαίρες, φυσίγγια, δυναμίτες) γινόταν από την αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, που είναι σε πλήρη εξέλιξη, όλα συνέβησαν γύρω στη 1 το μεσημέρι, όταν υπάλληλος του δήμου εκκλήθη στο Πρωτοδικείο Πάτρας να μεταφέρει σακούλες με άχρηστα έγγραφα σε χωματερή. Εκεί, τα εκρηκτικά που βρισκόταν μέσα σε μία από τις σακούλες εξερράγησαν, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι.

Στο σημείο κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, το οποίο τον διεκόμισε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του ακρωτηρίασαν το χέρι από τον καρπό και κάτω.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι σακούλες αυτές προέρχονταν από το Πρωτοδικείο Πάτρας και εκτός από εκρηκτικά περιείχαν σφαίρες και ένα όπλο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Κρατική Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε τις έρευνες, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιείχαν οι σακούλες.

Εν τω μεταξύ, ο άτυχος οδοκαθαριστής βρίσκεται στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.