ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε πάλι το Σεράφειο κολυμβητήριο - Οι ώρες λειτουργίας

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2017, 08:57 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2017, 08:57
Άνοιξε πάλι το Σεράφειο κολυμβητήριο - Οι ώρες λειτουργίας
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο, στόχος είναι οι εγγραφές να φτάσουν τις τρεις χιλιάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερα από χίλια παιδιά, μεταξύ των οποίων και τριάντα με ειδικές ανάγκες, έχουν ήδη εγγραφεί για κολύμβηση στο Σεράφειο δημοτικό κολυμβητήριο της Αθήνας (Πειραιώς και Π. Ράλλη), που παραδόθηκε για χρήση στους κατοίκους της.

Όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο, στόχος είναι οι εγγραφές να φτάσουν τις τρεις χιλιάδες.

Στο κολυμβητήριο του Σεράφειου λειτουργούν δύο πισίνες, μία 25Χ33 μέτρα (υπο-ολυμπιακών διαστάσεων) και μία βοηθητική για μικρά παιδιά, ενώ τους χώρους συμπληρώνουν κερκίδες θεατών χωρητικότητας 370 θέσεων, αποδυτήρια και αναψυκτήριο, που αποτελεί συγχρόνως και την αίθουσα αναμονής των συνοδών των αθλούμενων παιδιών. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 23:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 8:00 έως τις 16:00.

Το Σεράφειο, όμως, δεν είναι μόνο κολυμβητήριο. Αλλά με τις εγκαταστάσεις που διαθέτει είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, σ΄αυτό θα υπάρξουν και «φυτώρια καινοτομίας, κυψέλες επιχειρηματικότητας, που σημαίνει ότι η Αθήνα βρίσκει το σπίτι της για τη νέα εποχή». Εδώ, είπε ο δήμαρχος, «θα χτυπάει η καρδιά της νέας Αθήνας».

Το Σεράφειο είχε πληγεί ανεπανόρθωτα από τον σεισμό του 1999. Γκρεμίστηκε και κατασκευάστηκε νέο, το οποίο στοίχισε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στη χώρα μας , τα τελευταία χρόνια, ενώ η ολοκλήρωσή του καθυστέρησε 1,5 χρόνο λόγων αρχαίων που βρέθηκαν στην έκτασή του.

Η λειτουργία του, όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο αναβαθμίζει την περιοχή του Ρουφ, των Πετραλώνων και του Βοτανικού.

Επίσης, το Σεράφειο διαθέτει αθλητικούς χώρους και παιδότοπο. Στις εγκαταστάσεις του, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λειτουργούν τα προγράμματα καινοτομίας και πολιτισμού Athens Digital Lab, Maker Space και Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων - Athens Culture Net). Παράλληλα, στεγάζονται τοMaker Space, το Europe Direct, το ΣυνΑθηνά, το Εργαστήριο Ανάπτυξης Ψηφιακών Λύσεων και εκθεσιακός χώρος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ