ΕΛΛΑΔΑ

Στο «Αγία Σοφία» βρέφος με μηνιγγίτιδα – Τι αναφέρει το νοσοκομείο

της Ελευθερίας Σπυράκη - Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2017, 17:08 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2017, 19:27
Στο «Αγία Σοφία» βρέφος με μηνιγγίτιδα – Τι αναφέρει το νοσοκομείο
Facebook Twitter Whatsapp

Τι απαντά η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου στο Newpost

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα ύποπτο περιστατικό σε βρέφος διερευνάται στο μεγαλύτερο νοσοκομείο «Παίδων» της Ελλάδας. Ο λόγος για το «Αγία Σοφία» στο οποίο νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ένα 13ημερών νεογνό που πάσχει από μηνιγγίτιδα καθώς και από ένα βακτήριο το οποίο ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

H αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου μιλώντας στο newpost.gr διευκρίνισε:ότι το παιδί εισήχθη την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο έπειτα από 10ημερη παραμονή στο σπίτι. «Το παιδί όταν ήρθε σε εμάς ήταν ήδη ασθενές» τονίζει η κ. Άννα Ζωηρού αναφέροντας ότι το παιδί πάσχει από μηνιγγίτιδα και ακόμη ένα βακτήριο μη τοξικογόνο το οποίο όμως διερευνάται.

Ερωτηθείσα για το αν πρόκειται για το βακτήριο της χολέρας, η κ. Ζωηρού εμφανίστηκε κατηγορηματική, επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία αυτή.

Σημειώνεται ότι το νεογνό γεννήθηκε στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» ενώ το περιστατικό έρχεται μια εβδομάδα μετά τον σάλο που ξέσπασε από την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για εύρεση χολέρας στο υπόγειο στο νοσοκομείο –μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Τί αναφέρει το νοσοκομείο

Στο μεταξύ το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του νεογνού, κάνοντας λόγο για σηψαιμία και μηνιγγίτιδα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει  ότι το νεογνό εισήχθη «σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από οχταώρου, συνοδευόμενο από  εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου. Εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου.

«Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς.

»Από  τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα.  Άμεσα μετά τη διάγνωση,  λόγω της υποψίας  λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας».

Το νοσοκομείο σημειώνει ότι, άρχισε άμεσα ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή

«Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) όπου από προφορική ενημέρωση  πρόκειται για  vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας» αναφέρεται.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr