current views are: 8

25 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση04:37

Σάρωσε την Ελλάδα ο «Δαίδαλος»: «Άσπρισαν» από το χαλάζι Μαραθώνας, Φθιώτιδα και Κατάκολο – Επιστρατεύτηκαν εκχιονιστικά

Υδροσίφωνας «χτύπησε» τη Σέριφο

Δημοσίευση 04:37’

Υδροσίφωνας «χτύπησε» τη Σέριφο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος», το οποίο πλήττει πολλές περιοχές της χώρας. Την Τρίτη το βράδυ η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Φθιώτιδα, τον Μαραθώνα και το Κατάκολο, προκαλώντας αρκετά προβλήματα. Την ίδια ώρα, παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στον Μαραθώνα και το Κατάκολο Ηλείας, ενώ εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την καταιγίδα που έπληξε την Αττική. Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης υδροσίφωνας «χτύπησε» και τη Σέριφο, σύμφωνα με το meteo.gr

Σήμερα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Φθιώτιδα

Εκχιονιστικά μηχανήματα επιστράτευσαν οι Αρχές στη Φθιώτιδα, προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους από το χαλάζι.

Ειδικότερα, στη Λοκρίδα λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης διεκόπη κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας, με την Τροχαία να ζητά τη συνδρομή εκχιονιστικών για τη διάνοιξη της Οδού.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο 155ο χιλιόμετρο ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες, εξαιτίας της κακοκαιρίας και η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό. Χαρακτηριστικά το χαλάζι στρώθηκε στο οδόστρωμα καθιστώντας δύσκολη και επικίνδυνη την κίνηση σε αυτό!

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 21:30 και μέσα σε λίγα λεπτά είχε δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα από το 155ο χμ έως και το 160 όπου έγινε και τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας για δεύτερη φορά. Δυνατή βροχή σημειώθηκε και σε άλλες περιοχές της Λοκρίδας, όπως στο Μαρτίνο και τη Λάρυμνα, χωρίς όμως ανάλογα προβλήματα, ενώ ισχυρή βροχόπτωση με πτώσεις κεραυνών είχαμε και στην περιοχή της Λαμίας, χωρίς και εδώ να έχουμε ανάλογα προβλήματα.

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Λοκρών, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ιδίως στον ελαιόκαρπο, που ξαφνικά βρέθηκε στη γη, ενώ και ο καρπός που έμεινε στο δέντρο είναι «χτυπημένος» από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Η καταστροφή αφορά όλες τις περιοχές από Αρκίτσα, Λιβανάτες, Μεγαπλάτανο, Κυπαρίσσι, Αταλάντη. Σημαντικές είναι επίσης οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο, όπου είναι σχεδόν αδύνατη ακόμη και η πρόσβαση στις περιουσίες τους!

Κατάκολο

Μεγάλη ποσότητα χαλαζιού έπεσε το βράδυ της Τρίτης και στο Κατάκολο Ηλείας, με το οδόστρωμα του λιμανιού να καλύπτεται από χιόνι!

Είχε προηγηθεί στην περιοχή πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Μαραθώνας

Στον Μαραθώνα, η έντονη νεροποντή που έπεσε εξελίχθηκε σε χαλάζι, που μέσα σε λίγα λεπτά, όλα έδειχναν χιονισμένα.

Καράβια βγήκαν στη… στεριά στη Ρόδο!

Η κακοκαιρία σάρωσε και τη Ρόδο, με αποτέλεσμα από τους σφοδρούς ανέμους, ακόμα και…καράβια να βγουν στη στεριά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ένα εκδρομικό σκάφος το οποίο ήταν δεμένο στην θαλάσσια περιοχή του Κορακόνερου, παρασύρθηκε από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να βγει στη στεριά.

 

Ο «Δαίδαλος» χτυπάει και την Αττική 

Τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα φαινόμενα στην Αττική. Οι καταιγίδες θα αφορούν κυρίως τις παράκτιες περιοχές, ωστόσο δεν αποκλείεται να εισχωρήσουν πρόσκαιρα και στα ενδότερα του νομού, κυρίως από την πλευρά της Πεντέλης και του κάμπου των Μεσογείων.

Μάλιστα, στον ανατολικό Σαρωνικό και τον κόλπο των Πεταλείων (ανοιχτά του Λαυρίου) υπάρχει πιθανότητα ισχυρής καταιγίδας.

Βροχές παροδικού χαρακτήρα με ενδιάμεσα διαστήματα εξασθένισης των φαινομένων περιμένουμε και μέσα στην Αθήνα.

 

Πηγή βίντεο και φωτό: meteo.gr, ilialive.gr, irafina.gr, lamiareport.gr


σχετικα αρθρα