current views are: 6

27 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση06:51

Σαρωτικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Ανατροπές στο σύστημα εξετάσεων

Οι εξετάσεις θα γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς πλέον δημιουργείται ένα control system, το οποίο θα ελέγχει την διαδικασία.

Δημοσίευση 06:51’
αρχείο

Οι εξετάσεις θα γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς πλέον δημιουργείται ένα control system, το οποίο θα ελέγχει την διαδικασία.

Ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα οδήγησης αλλά και στο πως θα χορηγείται πλέον το δίπλωμα αναμένεται να φέρει νέο νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών, θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές τόσο στο σύστημα των μαθημάτων, όσο και στον τρόπο που διεξάγονται οι εξετάσεις, καθώς πλέον θα είναι εντελώς ψηφιοποιημένη η όλη διαδικασία. 

Καταρχήν, οι εξετάσεις θα γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς πλέον δημιουργείται ένα control system, το οποίο θα ελέγχει την διαδικασία, προκειμένου ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση και να μην έρχεται καθόλου σε επαφή με τον εξεταστή, όπως γίνεται τώρα.

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Μεταφορών έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της έκδοσης διπλωμάτων με χρηματισμό στον εξεταστή, το οποίο έχει οδηγήσει και σε παροχή διπλώματος σε άτομα που δεν είναι κατάλληλα. 

Ηλεκτρονικά, όμως, θα γίνεται και ο,τι προηγείται των εξετάσεων, δηλαδή τα μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος οδηγός. 

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχει ψηφιόποιηση, με στόχο να ελέγχονται τα μαθήματα που κάνει ο υποψήφιος στο χώρο της σχολής οδήγησης, ενώ με ψηφιακό σύστημα θα ”τσεκάρονται” και οι παρουσίες του στα μαθήματα. 

 


σχετικα αρθρα