ΕΛΛΑΔΑ

«Λευκός καπνός» για ΕΔΟΕΑΠ μετά την συνάντηση υπουργού Εργασίας - Διοίκησης

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2017, 14:29 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2017, 14:38
«Λευκός καπνός» για ΕΔΟΕΑΠ μετά την συνάντηση υπουργού Εργασίας - Διοίκησης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος αναφέρει σε σημείωμά του στο προσωπικό του ιστολόγιο ότι αυτή η συνάντηση «αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προς λύση φαίνεται, καταρχήν, πως βαίνει το αδιέξοδο με την βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς σήμερα στην συνάντηση της υπουργού Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Οργανισμού συζητήθηκαν οι αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις που θα ορίσουν το πλαίσιο ρυθμίσεων που θα κατατεθούν στη Βουλή και θα εξασφαλίσουν την διατήρησή του ως έχει. 

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος αναφέρει σε σημείωμά του στο προσωπικό του ιστολόγιο ότι αυτή η συνάντηση «αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός και να υπάρξει μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσει σε καθαρή λύση».

Υπογραμίζει, δε, ότι πλέον ο ΕΔΟΕΑΠ ''μετατρέπεται σε ένα ταμείο που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας χωρίς διακρίσεις και μακριά από ελιτίστικες λογικές του παρελθόντος, ενώ προσθέτει ότι οι εργοδότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν για την ασφάλιση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο: «Στον ΕΔΟΕΑΠ ξημερώνει μια καινούργια ημέρα. Και το στοίχημα πλέον είναι να δημιουργήσουμε τις δομές εκείνες που θα εξασφαλίσουν μακροχρόνια την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί και θα γίνει ένας ασφαλιστικός Οργανισμός πρότυπο απαλλαγμένος από τα βαρίδια του παρελθόντος, με διαφάνεια, αξιοκρατία, επαγγελματική διαχείριση και πάνω από όλα σεβασμό και ισότιμη μεταχείριση των ασφαλισμένων του».