ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη διημερίδα ογκολογίας την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2017, 15:02 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2017, 15:02
Πέμπτη διημερίδα ογκολογίας την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Νοεμβρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Η αναζήτηση του νέου θεραπευτικού μοντέλου στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου θα είναι κεντρικό ερώτημα για πολλές στρογγυλές τράπεζες του MDCON 2017.

Η Πέμπτη διεπιστημονική προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου θα λάβει χώρα αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιστημονικής επιτροπής της διημερίδας ''η επαναστατική εξέλιξη της ανοσοθεραπείας του καρκίνου τον τελευταίο χρόνο οδήγησε σε μια νέα πραγματικότητα που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Σε αυτήν τη συνάντηση θα προβληματιστούμε σχετικά με το πώς διαμορφώνονται οι νέες θεραπευτικές στρατηγικές αλλά και πώς χαράζεται ο τρόπος σκέψης μας στο αναμορφωμένο περιβάλλον, του οποίου η εξέλιξη δεν προβλέπεται ούτε περιορίζεται. 

Η αναζήτηση του νέου θεραπευτικού μοντέλου στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου θα είναι κεντρικό ερώτημα για πολλές στρογγύλες τράπεζες του MDCON 2017. Παράλληλα, η εξέλιξη στην αναζήτηση μοριακών στόχων καθοδηγεί τη νεότερη μοριακή ταξινόμηση και δημιουργεί δυνατότητες για εξατομίκευση της στοχευμένης θεραπείας των καρκίνων. Η εξατομίκευση έχει προχωρήσει μέχρι τον καθορισμό των ενδείξεων θεραπείας, ανεξαρτήτως πρωτοπαθούς όγκου, διαμορφώνοντας έτσι μια εικόνα όπου κάθε καρκίνος είναι ένα εξελισσόμενο φυσικό πείραμα. 

Η εξατομικευμένη προσέγγιση στην ανάγνωσή του και στις θεραπευτικές επιλογές μας είναι πλέον επιβεβλημένη. Η οριοθέτησή μας και η ανάζητηση των κανόνων της εξατομίκευσης θα αποτελέσει κεντρικό θέμα επιστημονικού διαλόγου.