current views are: 7

7 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:35

Στο σπίτι της Π. Ρούπα οι «ταυτότητες» των δυο δραστών της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ

Ο «Σγουρομάλλης», ο «Ξανθός» και οι «Λευκοί Τρομοκράτες»

Δημοσίευση 18:35’

Ο «Σγουρομάλλης», ο «Ξανθός» και οι «Λευκοί Τρομοκράτες»

Τα δύο άγνωστα άτομα που εμφανίζονται σε πλαστά στοιχεία ταυτότητας που βρέθηκαν σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή της συντρόφου του αρχηγού του Επαναστατικού αγώνα Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, αναζητούν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Τα δύο αυτά άτομα χαρακτηρίζονται ως «λευκοί τρομοκράτες», καθώς δεν φέρεται να έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και είναι οι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των οργανώσεων, Πυρήνων, Επαναστατικού Αγώνα και Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι ονομάζονται από στελέχη της αντιτρομοκρατικής ως «σγουρομάλλης» και «ξανθός», είναι οι άγνωστοι Χ που κινούν τα νήματα της εγχώριας τρομοκρατίας και πραγματοποίησαν την επίθεση κατά αστυνομικών στη Χαριλάου Τρικούπη το βράδυ της Δευτέρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν την επίθεση που σχεδίαζε ο 29χρονος Ντίνος Γιαγτζόγλου που συνελήφθη για την αποστολή μαζικών τρομοδεμάτων. Ο συλληφθείς είχε ενοικιάσει μέσω Airbnb διαμέρισμα στα Εξάρχεια εντός του οποίου είχαν βρεθεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ρούχα.

Μίλησε το καλάσνικοφ

Ως γνωστόν, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας έδειξαν ότι ο τρομοκράτης ενεργούσε για λογαριασμό της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού κινήθηκαν από τη Ζωοδόχου Πηγής και στη συμβολή της με τη Μεταξάαπό απόσταση 40 μέτρων έβαλαν κατά των αστυνομικών. Μία από τις σφαίρες μάλιστα καρφώθηκε σε παρακείμενη επιχείρηση από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από την πρώτη στιγμή άντρες της αντιτρομοκρατικής έκαναν λόγο για ενέργεια τρομοκρατών που εκτιμούν πως πρόκειται για αντίποινα για τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, που συνελήφθη προσφάτως και κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων, μεταξύ αυτών και στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο.

Τα προηγούμενα χτυπήματα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Ο τρόπος που ενήργησαν οι τρομοκράτες εξαρχής θύμισε τον τρόπο δράσης της οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας που έχουν πλήξει και στο παρελθόν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2017 πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά κλούβας με άνδρες των ΜΑΤ που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη έξω από τα γραφεία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Στις 25 Μαΐου του 2014 είχαν βάλει σε απροσδιόριστο χρόνο κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια οργάνωση στις 10 Νοεμβρίου του 2016 είχε εκτοξεύσει χειροβομβίδα κατά της γαλλικής πρεσβείας που βρίσκεται απέναντι από τη βουλή, ενώ στις 31 Ιουλίου του 2016 είχαν πυροβολήσει κατά κτιρίου που στεγάζει την πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι.

Οι κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο μεταφέρθηκαν στα εγκληματικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για βαλλιστική εξέταση, ενώ άντρες της αντιτρομοκρατικής σαρώνουν την περιοχή από την Πανεπιστημίου έως και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού.


σχετικα αρθρα