current views are: 12

8 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:25

Τρόμος στο Πεδίον του Άρεως: Χρήση και «νταλαβέρι» ναρκωτικών στην είσοδο της οδού Μαυρομματαίων

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για να «καθαρίσει» το Πεδίον του Άρεως, είναι αλήθεια πως έχουν αποδώσει

Δημοσίευση 05:25’

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για να «καθαρίσει» το Πεδίον του Άρεως, είναι αλήθεια πως έχουν αποδώσει

Δίπλα από το κουβούκλιο των ΚΤΕΛ, στην οδό Μαυρομματαίων μια ανάσα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, υπάρχει μια είσοδος για το Πεδίον του Άρεως. Λίγα
μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το γήπεδο του Πανελληνίου. Εκεί, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, γίνεται το μεγάλο… αλισβερίσι των ναρκωτικών.

Το μικρό αλσάκι που βγάζει στο άγαλμα της Αθηνάς, είναι σχεδόν απροσπέλαστο ακόμα και το μεσημέρι. Δεκάδες τοξικομανείς συγκεντρώνονται εκεί, κάποιοι έρχονται μόνο για να «ψωνίσουν» και φεύγουν, άλλοι μένουν και κάνουν χρήση σε δημόσια θέα.

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για να «καθαρίσει» το Πεδίον του Άρεως, είναι αλήθεια πως έχουν αποδώσει. Η υπόλοιπη έκταση είναι φιλική προς τον πολίτη, οι κάτοικοι κάνουν τον περίπατό τους ή τζόκινγκ, οικογένειες έρχονται με τα παιδιά τους για ποδήλατο ή για μια μικρή βόλτα στο πράσινο.

«Έχουμε κάνει όλες τις κινήσεις για να μείνει το πάρκο ζωντανό. Πραγματοποιούμε τακτικά εκδηλώσεις για να έρχεται ο κόσμος. Όπως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που πραγματοποιήσαμε τη γιορτή του χάντμπολ», λέει στο Newpost.gr η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

«Είναι αλήθεια πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Το Πεδίον του Άρεως είναι καθαρό, προσβάσιμο και ασφαλές. Μόνο
στην πλευρά της οδού Μαυρομματαίων εντοπίζεται το πρόβλημα με τη συγκέντρωση μικρού αριθμού τοξικομανών
», εξηγεί.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΚΤΕΛ η κατάσταση σε εκείνη την πλευρά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. «Νωρίς το πρωί και το βράδυ, δεν κατεβαίνουμε καθόλου από το λεωφορείο, ούτε για να ξεμουδιάσουμε. Άντρες είμαστε αλλά και πάλι φοβόμαστε να περπατήσουμε», λέει στο Newpost.gr ένας οδηγός, ο οποίος διευκρινίζει ότι και οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Η καταστολή δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Σχεδόν καθημερινά αστυνομική κλούβα προχωρά σε προσαγωγές, οι οποίες όμως δεν μετατρέπονται σε  συλλήψεις καθώς τα άτομα που προσάγονται δεν έχουν παραβατικό παρελθόν. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανώτατους αξιωματικούς οι προσαγωγές γίνονται με μοναδικό σκοπό… «να βαρεθούν οι ίδιοι να τους πιάνουμε κάθε μέρα και να αλλάξουν στέκι»!

«Η τοξικοεξάρτηση είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το Πεδίον του Άρεως και σίγουρα δεν λύνεται με την καταστολή», λέει στο Νewpost.gr η
Ερμίνα Κυπριανίδου και σημειώνει πως η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ υλοποιεί ήδη ένα πρόγραμμα συνολικού κόστους 800.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα με ανθρωπιά και αντικειμενικότητα. «Η δράση προβλέπει κινητοποίηση των δύο αυτών οργανώσεων προκειμένου να ενημερώνονται τα τοξικοεξαρτημένα άτομα που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης για τις δομές στις οποίες μπορούν και πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να θεραπευτούν».

 


σχετικα αρθρα