ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Σοφός στο «Ακραίως»: Η νομική προσέγγιση λέει «ναι» στις άδειες των κρατουμένων

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2017, 11:56 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2017, 12:54
Θ. Σοφός στο «Ακραίως»: Η νομική προσέγγιση λέει «ναι» στις άδειες των κρατουμένων
Facebook Twitter Whatsapp

«Με τη χορήγηση της άδειας η πολιτεία θα πρέπει να ελπίζει ότι κάποτε θα αλλάξει γνώμη»  τόνισε ο κ. Σοφός.

Την νομική προσέγγιση της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα έθεσε στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο γνωστός ποινικολόγος και υποψήφιος Πρόεδρος του ΔΣΑ Θέμης Σοφός. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η νομική προσέγγιση επιβάλλει να σας πω ότι : Ναι στις άδειες. Είμαι υποστηρικτής των αδειών. Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος έχει καταδικαστεί σε ειδεχθή πράξη, ακόμα και αν είναι αμετανόητος, δεν οδηγεί στο συμπέρασμα να αλλάξει ρότα η πολιτεία και να μη δίνει άδεια στον κατηγορούμενο».

Ο κ. Σοφός μίλησε για την δική του εμπειρία από την δίκη της 17Ν:  «Έχω ζήσει την δίκη της 17Ν και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντιφατικότητα που υπάρχει, η πρόγνωση είναι σαφής για τον ίδιο τον κατηγορούμενο. Να σας θέσω δε και μια άλλη παράμετρο: Με τη χορήγηση της άδειας η πολιτεία θα πρέπει να ελπίζει ότι κάποτε ο ένοχος θα αλλάξει γνώμη. Του δίνει ευκαιρία με την άδεια να βγει έξω στον κόσμο για να δει ότι αξίζει να παλεύει για τις αξίες της ζωής». 

Παράλληλα, μίλησε και για άλλα μέλη της 17Ν όπως ο Ηλίας Σερίφης: «Είχε αυτόνομη παρουσία, δεν είχε συνταχθεί σε κανέναν. Ζει πια μια ήρεμη ζωή με την οικογένειά του».

 

Ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε σε σχέση με την αντίδραση της κ. Αλεξίας Μπακογιάννη: «Σέβομαι και σεμνύνομαι στο πένθος της Αλεξίας και η πολιτική ιστορία θα τον εντάξει στο πάνθεον των προσώπων που συνέβαλαν στην καλή της πορεία, όμως και η άλλη πλευρά έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει αυτό που υποστηρίζει». 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr