current views are: 12

13 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:16

Δεν άφησε τίποτα όρθιο η «Ευρυδίκη»: Σοβαρές ζημιές σε Κέρκυρα και Αργολίδα

Από την κακοκαιρία ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν στέγες, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ «σήκωσε» ακόμη και τάφους, ξεκολλώντας τα μάρμαρα. 

Δημοσίευση 16:16’

Από την κακοκαιρία ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν στέγες, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ «σήκωσε» ακόμη και τάφους, ξεκολλώντας τα μάρμαρα. 

Απίστευτες εικόνες άφησε πίσω της η «Ευρυδίκη» που έπληξε από χθες το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.Τα φαινόμενα ήταν τόσο ισχυρά που σε μερικές περιπτώσεις προκάλεσε σοβαρές ζημιές, ενώ το θλιβερό είναι ότι υπήρξαν και ανθρώπινες απώλειες όπως συνέβη στη νότια Κέρκυρα όπου την Κυριακή έχασε την ζωή του ένας 56χρονος άνδρας.

Από την κακοκαιρία ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν στέγες, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ «σήκωσε» ακόμη και τάφους, ξεκολλώντας τα μάρμαρα. Για του λόγου το αληθές, χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από τη Λευκίμμη.

Σε αρκετά σημεία τα ορμητικά νερά έχουν προκαλέσει φθορές στις άκρες του οδοστρώματος, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν να διορθώσουν τις δεκάδες βλάβες στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της πτώσης στύλων και της καταστροφής καλωδίων.

Αργολίδα

Σοβαρές ήταν και οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς ρέματα φούσκωσαν και σκέπασαν δρόμους, ενώ στην Αθήνα παρατηρούνται προβλήματα κυρίως όσον αφορά την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του χωριού Αργολικού, λίγο έξω από το Ναύπλιο, όπου το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Επίσης, στην περιοχή Κατεβασιά, πίσω από το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Νέα Τίρυνθα, έχει φουσκώσει και εκεί το ρέμα, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτική προστασίας με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνουν μέσα από ρέματα. 

Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του και στην Αττική, μετατρέποντας σε ποτάμια τους δρόμους της πρωτεύουσας. Από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, λόγω και της στάσης εργασίας στο μετρό (έως τις 09:00), αλλά και στον Προαστιακό έως τη 1, η κίνηση ήταν αυξημένη και σε όλους τους κεντρικούς άξονες σημειώνονται καθυστερήσεις. 

Στην Αττική τα  καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εμφανίζονται από τα νότια με βροχές από τις 10:00 στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, ενώ αναμένεται τις προσεχείς ώρες να επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό. Από τις 17:00 και ύστερα τα φαινόμενα θα γίνουν εντονότερα και θα διαρκέσουν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας.

Μ. Σιούτας: Βροχερή ολόκληρη η εβδομάδα 

Βροχερή αναμένεται να είναι σχεδόν ολόκληρη η εβδομάδα, καθώς, όπως τονίζει στο newpost.gr ο μετεωρολόγος Μ. Σιούτας, ανά περιοχές σε όλη τη χώρα θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο το πρωί. 

Σήμερα Δευτέρα, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην Ανατολική Αττική, ενώ μέχρι το βράδυ θα βρέχει στα Δωδεκάννησα και τις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν πολλοί κεραυνοί και πιθανόν χαλαζοπτώσεις. 

Επίσης, έντονα θα είναι τα φαινόμενα το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και την Κρήτη.

Την Τρίτη, βροχές θα πέσουν από το πρωί σε Ηπειρο, Ιόνιο, Δυτική Στερεα, αλλά και σε Δυτική και νότια Πελοπόννησο, ενώ το απόγευμα θα βρέξει σχεδόν σε όλη την Αττική.

Το βράδυ, ωστόσο, τα φαινόμενα θα είναι πιο ακραία στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. 

Ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα θα είναι η Τετάρτη, καθώς σχεδόν όλη η χώρα θα είναι υπό τον κλοιό των ισχυρών βροχοπτώσεων, με περισσότερη ένταση στη Δυτική Ελλάδα: Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Μακεδονία, ενώ βροχές θα πέφτουν κατά διαστήματα σε όλη την Αττική. 


σχετικα αρθρα