ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της Μάνδρας: Ανεβήκαμε στην ταράτσα για να σωθούμε!

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2017, 16:54 / Ανανεώθηκε 15 Νοεμβρίου 2017, 19:01
Facebook Twitter Whatsapp

Ο 75χρονος κ. Νίκος, απελπισμένος με την κατάσταση, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ότι τέτοια καταστροφή έχει να δει από το 1999».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τεράστια είναι η καταστροφή στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου από την κακοκαιρία, με τους κατοίκους πλέον να θρηνούν, τόσο για τους νεκρούς τους, όσο και για τις περιουσίες τους. 

Οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δίνουν μια ανάγλυφη εικόνα του τι συνέβη τις τελευταίες ώρες, ενώ φανερώνουν την αγωνία για την επόμενη ημέρα. 

Ο 75χρονος κ. Νίκος, απελπισμένος με την κατάσταση, αναφέρει «ότι τέτοια καταστροφή έχει να δει από το 1999». Ο ίδιος ήταν τυχερός, καθώς «πλημμύρισε μόνο η είσοδος του σπιτιού» του.

«Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει» λέει με απόγνωση η κ. Ευτέρπη, που προσπαθούσε να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της. Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, θα πει ότι «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

«Έχουμε τρία ρέματα, είναι και τα τρία σπασμένα και τρέχουν τα νερά ασταμάτητα.», λέει η Κατερίνα και προσθέτει ότι αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα όταν το νερό άρχισε να μπαίνει στο μαγαζί τους.

Λίγο νωρίτερα, οι δρόμοι ξαναπλημμύρισαν, λόγω έντονης καταιγίδας που σημειώθηκε, με αποτέλεσμα το νερό να ξεπερνάει το πεζοδρόμιο. Οι κάτοικοι κλείστηκαν πάλι στα σπίτια τους και μόλις κόπασε βγήκαν έξω, καθαρίζοντας πάλι τα σπίτια τους από τα νερά.