current views are: 10

22 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:54

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο στη Μάνδρα

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Μάνδρας βρίσκονται σε απόγνωση και εκφράζουν τον φόβο ότι μπορεί να υπάρχουν θύματα που δεν έχουν καταγραφεί.

Δημοσίευση 06:54’

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Μάνδρας βρίσκονται σε απόγνωση και εκφράζουν τον φόβο ότι μπορεί να υπάρχουν θύματα που δεν έχουν καταγραφεί.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες στα χαλάσματα της πλημμυρόπληκτης Μάνδρας για τον εντοπισμό και του τελευταίου αγνοουμένου. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών είναι 21 νεκροί, καθώς η σορός του 31χρονου οδηγού Σ.Π. εντοπίστηκε χθες από υπαλλήλους του δήμου. 

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Μάνδρας βρίσκονται σε απόγνωση και εκφράζουν τον φόβο ότι μπορεί να υπάρχουν θύματα που δεν έχουν καταγραφεί, κάνοντας λόγο για μετανάστες που δεν είναι καταγεγραμμένοι και καταχωρημένοι σε κανένα μητρώο. Μέχρι στιγμής πάντως, οι αρχές επικεντρώνονται στον επίσημο απολογισμό της τραγωδίας. 

Χάος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής – Ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε την Τρίτη στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Μάταια ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας προσπαθούσε να αναλύσει τι έφταιξε, κάτοικοι, φορείς και συνδικάτα της περιοχής και μέλη του ΠΑΜΕ τον διέκοψαν φωνάζοντας συνθήματα για αντιπλημμυρικά έργα εδώ και τώρα. Τελικά το περιφερειακό συμβούλιο διακόπηκε.

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν και κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο δημαρχείο.

«Ήταν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μικρής διάρκειας» δήλωσε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, αποδοκιμάζοντας τη στάση oρισμένων μελών της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε ότι ήταν απόντες από την τραγωδία.

«Η περιφερειάρχης με πήρε τηλέφωνο μόνο την πρώτη μέρα (της καταστροφής), και δεν με έχει ξαναπάρει» δήλωσε μάλιστα η κ. Κριεκούκη για την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Η δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από την τροχαία να απαγορεύσει τη διέλευση αυτοκινήτων μέσα από το κέντρο του δήμου, για να διευκολυνθούν αρχές και κάτοικοι και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος το συντομότερο δυνατό. 

Για «μονταζιέρα» και κυνήγι «εξιλαστήριου θύματος» κατηγόρησε την Τρίτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ρένα Δούρου, ενώ «χρεώνει» διαστρέβλωση της αλήθειας στη Ντόρα Μπακογιάνη. Κόμματα της αντιπολίτευσης φέρνουν την υπόθεση της καταστροφής στη Δυττική Αττική στη Βουλή, αναζητώντας πολιτικές ευθύνες. 


σχετικα αρθρα