current views are: 5

23 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:39

Πρόεδρος ΔΣ Μάνδρας: «Υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες»

Υπάρχουν αγνοούμενοι, οι οποίοι προέρχονται από ξένες χώρες, εργάζονται στην Ελλάδα και δεν έχουν συγγενείς εδώ για να δηλώσουν την εξαφάνισή τους!

Δημοσίευση 07:39’

Υπάρχουν αγνοούμενοι, οι οποίοι προέρχονται από ξένες χώρες, εργάζονται στην Ελλάδα και δεν έχουν συγγενείς εδώ για να δηλώσουν την εξαφάνισή τους!

Επισήμως, ένας άνθρωπος εξακολουθεί να αγνοείται στη Δυτική Αττική, από τη φονική κακοκαιρία. Ανεπισήμως, πιθανότατα να υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι, οι οποίοι προέρχονται από ξένες χώρες, εργάζονται στην Ελλάδα και δεν έχουν συγγενείς εδώ για να δηλώσουν την εξαφάνισή τους.

Την τραγική αποκάλυψη έκανε στον «Ελεύθερο Τύπο» η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας Ερασμία Στάθη, κάτι όμως που διαψεύδει ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας.

«Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών μας δεν θα σταματήσει στους 22 (σ.σ.: 21 νεκροί και ένας αγνοούμενος). Αγνοούμενοι είναι επίσης και άνθρωποι που εργάζονταν στη Μάνδρα, αλλά λόγω του ότι ήταν από ξένες χώρες (σ.σ.: Πακιστάν, Μπανγκλαντές) δεν έχουν συγγενείς εδώ να δηλώσουν ότι λείπουν», τονίζει η κ. Στάθη, η οποία εξήγησε πως τα αυξημένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στα χαλάσματα δεν ανήκουν όλα στους κατοίκους του δήμου, ενισχύοντας επιπλέον τις αρχικές ανησυχίες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ερωτήματα προκαλεί και η μαρτυρία του οδηγού της γραμμής Α16 (Πλατεία Κουμουνδούρου – Ελευσίνα) «ότι εδώ και μέρες οι στάσεις δεν γεμίζουν από ξένους εργάτες – όπως γινόταν».

Εντατικές έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τελευταίου, επισήμως καταγεγραμμένου, αγνοούμενου από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα που τελευταία φορά τον είχαν δει κοντά στις καντίνες και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Οι πυροσβέστες επικεντρώνονται στην περιοχή του αμαξοστασίου και του ρέματος του Σαρανταπόταμου που κατέληγαν οι χείμαρροι. Στις εκβολές του μάλιστα, στον κόλπο της Ελευσίνας βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Λιμενικό, δύο θύματα.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους

Μία εβδομάδα μετά την πρωτοφανή θεομηνία οι κάτοικοι εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους.

 Ο ένας προσφέρει στον άλλο από το υστέρημά του, ενώ λειτουργούν σαν γροθιά σε όσους επιχειρούν να επωφεληθούν από την τραγωδία τους. Καθημερινά σημειώνονται κρούσματα «πλιάτσικου» παρά την αυστηρή αστυνόμευση.

Οι ώρες στα γεμάτα από λάσπη στενά της Μάνδρας περνάνε δύσκολα. Οπως εξήγησαν οι κάτοικοι στον Ελεύθερο Τύπο, φεύγουν από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν προσωρινά από νωρίς το πρωί προκειμένου να «συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα». Τα σπίτια, που η πλειονότητα των κατοίκων κληρονόμησαν από τους παππούδες τους, έγιναν μέσα σε λίγες ώρες ανάμνηση. Ανάμεσα στα χαλάσματα, φιγούρες της τραγωδίας είναι και τα δεκάδες σκυλιά που γυρνούν ψάχνοντας στις λάσπες για καθαρό νερό.

Οι συλλογικότητες και οι εθελοντές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δημοτών, αλλά η έλλειψη συντονισμού είναι φανερή. Φορτηγά μεταφέρουν και μοιράζουν τρόφιμα και είδη καθαριότητας πόρτα πόρτα, παρά το ότι η εντολή που δόθηκε χθες ήταν οι κάτοικοι να μεταβαίνουν στο δημαρχείο για να προμηθεύονται ό,τι έχουν ανάγκη.

Οσοι είχαν ακούσει τους υπαλλήλους του δήμου κυριολεκτικά να φωνάζουν τους πολίτες να έρθουν στο δημαρχείο, πήγαν. Οι άλλοι όμως που ήταν απασχολημένοι περίμεναν στωικά κάποιος να τους μεταφέρει τα απαραίτητα αγαθά. Ωστόσο, φορτηγό της Αεροπορίας μάζεψε το φαγητό που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο και τελικά το διένειμε πόρτα πόρτα.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της εκτιμά πως οι πολίτες είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετούνται, ωστόσο εκείνοι αρνούνται να το κάνουν διότι δεν θέλουν, όπως λένε, να διαπληκτιστούν, αφού ακόμα περιμένουν το βοήθημα των 600 ευρώ. Μεγάλος καβγάς για το συγκεκριμένο ζήτημα ξέσπασε άλλωστε το απόγευμα της Τρίτης μετά το περιφερειακό συμβούλιο, όταν κάτοικοι έκαναν «ντου» στο δημαρχείο.

Ειδικότερα, πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μάνδρας όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη δήμαρχο για την απουσία της από το δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση μελών της πλειοψηφούσας παράταξης που τον γρονθοκόπησαν.


σχετικα αρθρα