ΕΛΛΑΔΑ

Στο κενό οι χαμένες ώρες από τα σχολεία στη Μάνδρα

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2017, 10:21 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2017, 10:21
Στο κενό οι χαμένες ώρες από τα σχολεία στη Μάνδρα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το θέμα της αναπλήρωσης αν και θα τεθεί σύντομα και μάλιστα πιεστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Aπό την ερχόμενη εβδομάδα, και εφόσον δεν προκύψουν νέα ακραία καιρικά φαινόμενα, αναμένεται ότι θα ανοίξουν τα σχολεία της Μάνδρας, με τους μαθητές του Λυκείου να έχουν τώρα, εκτός των άλλων καταστροφών και της δραματικής αλλαγής στις συνθήκες ζωής τους να δώσουν και μάχη με το χρόνο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το θέμα της αναπλήρωσης αν και θα τεθεί σύντομα και μάλιστα πιεστικά. 

Σύμφωνα με τα ''Νέα'', οι διευθυντές Εκπαίδευσης της περιοχής συμμετέχουν διαρκώς σε συνεδριάσεις και την περασμένη εβδομάδα μάλιστα εισηγήθηκαν να ανοίξουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη. Τελικά ο δήμος (που έχει στην ευθύνη τη λειτουργία των σχολείων) αποφάσισε ότι θα μείνουν κλειστά ως και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου για να μην κινδυνεύσουν οι μαθητές. 

Στην Μάνδρα λειτουργεί ένα μόνο γυμνάσιο και ένα λύκειο, τα όποια όμως εδρεύουν σε λόφο και, όπως λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής Ξενοφών Βαμβακερός, από τύχη δεν έχουν υποστεί ζημιές. 

Στην πόλη της Μάνδρας λειτουργούν ακόμα 5 δημοτικά (από τα οποία τα 2 λειτουργούν κανονικά) και 4 νηπιαγωγεία που είναι κλειστά, όπως λέει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δημοτικής Αττικής Γιώργος Σπύρου. Για τα δύο νηπιαγωγεία που είναι κλειστά η Διεύθυνση έχει εισηγηθεί να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια γιατί οι αίθουσες στις οποίες στεγάζονται έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.