current views are: 18

29 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:02

Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο Αθηνών: Ξύλο, χημικά και τραυματίες – ΜΑΤ χτύπησαν διαδηλωτές

Στο νοσοκομείο ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής

Δημοσίευση 14:02’

Στο νοσοκομείο ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου αναμένεται να πλειστηριαστούν 29 ακίνητα. Ξύλο, βρισιές και συνθήματα συνθέτουν το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κινημάτων με τα ΜΑΤ στο κτίριο της οδού Λουκάρεως, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών. 

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί τρείς διαδηλωτες οι οποίοι δέχτηκαν χτύπηματα με γκλοπ από αστυνομκούς, ένας άνδρας μάλιστα τραυματίστηκε στο κεφάλι και βγήκε αιμόφυρτος από το κτίριο, ενώ ακόμη ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 Μεταξύ των τραυματίων είναι ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, ενώ φέρεται να έχουν τραυματιστεί και αρκετά μέλη της Λαικής Ενότητας καθώς και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Το παρών στο Ειρηνοδικείο έδωσαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω, της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ στα οποία η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός του δικαστικού χώρου όπου θα πραγματοποιούνταν  οι πλειστηριασμοί.

Η ένταση έλαβε τέλος λίγο μετά τις 18:00 όταν οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα επίσημα ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Λίγο μετά τις 14:30 της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι έξι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα τα οποία έβγαιναν στο σφυρί από την Eurobank. Πρόκειται για έξι ακίνητα Ομόρρυθμης Εταιρείας. 

Τελικά στο Ειρηνοδικείο διεξήχθησαν 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ενώ ακόμη δυο ηλεκτρονικοί. Από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν.

Συμπλοκές ΜΑΤ- διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επί της Αριστοτέλους μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με το voria.gr, διαδηλωτές ζήτησαν αρχικά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια άρχισαν να σπρώχνουν τους άνδρες των ΜΑΤ, προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτήριο. Οι αστυνομικοί απάντησαν απωθώντας τους με τις ασπίδες. Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να μπουν στο κτήριο και κινήθηκαν προς την Τσιμισκή.

Νέα ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά και τα ΜΑΤ επίσης τους απώθησαν.

Τα μέλη του Συντονισμού πραγματοποιούν πορεία κατά των πλειστηριασμών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο ΥΜΑΘ όπου φώναζαν συνθήματα και ανάρτησαν αφίσες στην είσοδο του υπουργείου.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στα ειρηνοδικεία της χώρας σχολίασε με σκληρή γλώσσα η Χρυσή Αυγή λέγοντας «να γίνουν πλειστηριασμοί για τις βίλες με τις πισίνες των Σκουρλέτηδων και των λοιπών Συριζαίων και ΟΧΙ για την πρώτη κατοικία των φτωχών Ελλήνων, που δολοφονούνται από την μνημονιακή πολιτική ολόκληρου του διεφθαρμένου συστήματος.»

Αντιδράσεις και στη Ναύπακτο

Δυναμικές αντιδράσεις υπήρξαν και στη Ναύπακτο όπου τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί. Έξω από το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου, βρέθηκαν τα μέλη του ΕΠΑΜ για να αποτρέψουν νέους πλειστηριασμούς.

Οι πλειστηριασμοί βέβαια δεν προχώρησαν λόγω της απεργίας των συμβολαιογράφων.


σχετικα αρθρα