current views are: 8

30 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:45

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Θα μπορούσαμε να έχουμε και θανάτους στο Ειρηνοδικείο

Ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του μίλησε για ένα θλιβερό γεγονός και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η χρήση δακρυγόνωνσε κλειστό χώρο όχι μόνο απαγορεύεται αλλά στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί και μεμονωμένα περιστατικά θανάτων.

Δημοσίευση 18:45’

Ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του μίλησε για ένα θλιβερό γεγονός και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η χρήση δακρυγόνωνσε κλειστό χώρο όχι μόνο απαγορεύεται αλλά στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί και μεμονωμένα περιστατικά θανάτων.

Την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών που είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά αρκετών ανθρώπων στο νοσοκομείο.

Ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του μίλησε για ένα θλιβερό γεγονός και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η χρήση δακρυγόνων σε κλειστό χώρο όχι μόνο απαγορεύεται αλλά στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί και μεμονωμένα περιστατικά θανάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με αφορμή το θλιβερό γεγονός ρίψης δακρυγόνων μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επανέρχεται στο προσκήνιο ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την Δημόσια Υγεία το οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το έχει αναδείξει με ιδιαίτερη έμφαση. Είναι γνωστό ότι η ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο απαγορεύεται. Μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται μεμονωμένα περιστατικά θανάτων».

Το βέβαιο είναι ότι προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας από το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, τους οφθαλμούς και το δέρμα μπορεί να επιδεινωθούν σημαντικά. Μάλιστα, μετά την έκθεση του ανθρώπου σε κάποιο χημικό δακρυγόνο παράγοντα μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη σε πολλά όργανα ή συστήματα. Ειδικότερα τα άτομα με ιστορικό άσθματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ή άλλων αναπνευστικών  παθήσεων και  νοσημάτων του καρδιαγγειακού, κινδυνεύουν άμεσα».

Ο  ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διότι είναι θεσμικά ο προστάτης της Δημόσιας Υγείας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Τέλος, εκτιμούμε ότι στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ο σεβασμός των δεινοπαθούντων πολιτών, μπορούν να μας εμπνεύσουν την ελπίδα, να μας οδηγήσουν σε διαδικασίες διαλόγου και κοινωνικής συναίνεσης, ώστε να οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση και να σταματήσει η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης της πολιτικής ηγεσίας με τους πολίτες».

 


σχετικα αρθρα