current views are: 11

3 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:44

Αποκαλύψεις στην υπόθεση Κ. Τσαλικίδη: «Τον στραγγάλισαν ή τον έπνιξαν»

Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Δημοσίευση 16:44’

Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Ο Αμερικανός καθηγητής Ιατροδικαστικής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Κώστα Τσαλικίδη, Steven Karch προέβη σε αποκαλύψεις από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του.

Παράλληλα, μιλώντας στη Real News εμφανίστηκε πρόθυμος να έρθει στην Ελλάδα για να καταθέσει στο πλαίσιο της νέας έρευνας που ξεκινά η Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το ιατροδικαστής της οικογένειας καταρρίπτει το σενάριο της αυτοκτονίας λέγοντας στην εφημερίδα: «Ο Τσαλικίδης δεν απαγχονίστηκε είναι πολύ πιο πιθανό να στραγγαλίστηκε».

«(…) Με βάση το δευτερογενές υλικό που εξέτασα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σίγουρα δεν απαγχωνίστηκε. Είναι πολύ πιο πιθανό να στραγγαλίστηκε», αναφέρει ενώ εκτιμά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έγινε είτε με τα χέρια είτε με κάποιο αντικείμενο.

Αναφερόμενος στην αυτοψία ο κ. Steven Karch ξεκαθαρίζει πως «σε κάθε περίπτωση ήταν ανεπαρκής».

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια να προσδιοριστεί η ώρα θανάτου. Δεν ελήφθησαν ιστοί από το εντύπωμα για την ταυτοποίηση και κανένας ιστός που ελήφθη από το εντύπωμα δεν πήγε για μικροσκοπική εξέταση», συμπληρώνει.

«(…)Τα σημάδια που υπάρχουν εδώ είναι πιο συμβατά με στραγγαλισμό», εκτιμά μιλώντας στην εφημερίδα.

Παράλληλα, αναφέρει πως «δεν υπήρχαν σημάδια από εκδορές στον λαιμό, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο νεκρός δεν έκανε καμία προσπάθεια να σπάσει το σκοινί. Αυτό είναι επίσης σύμφωνο με το γεγονός ότι είχε ναρκωθεί».

«Περιμένει κανείς να δει κάποιου είδους βλάβες στον λεπτό ιστό κατά τη διάνοιξη του λαιμού. Τουλάχιστον στο 1/3 των απαγχονισμών υπάρχουν τραυματισμοί. Δεν είδα βλάβες μέσα στο λαιμό, πράγμα που είναι ανησυχητικό», τονίζει.

Επίσης, στην έκθεση του επισημαίνει πως αρχικά δεν διενεργήθηκαν πλήρεις τοξικολογικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι πολλά «δηλητήρια δεν ανιχνεύονται από εξετάσεις ρουτίνας», πρέπει να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο δολοφονίας.  

Τέλος, ο ειδικός επεσήμανε πως ο «κόμπος που χρησιμοποιήθηκε στο φερόμενο κρέμασμα ήταν περίπλοκος».


σχετικα αρθρα