current views are: 13

11 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:25

Επιτήδειοι έβαλαν στο μάτι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας – Με ρυθμούς χελώνας οι αποζημιώσεις

Τι πρέπει να προσέχουν τα θύματα της θεομηνίας

Δημοσίευση 10:25’

Τι πρέπει να προσέχουν τα θύματα της θεομηνίας

Αντιμέτωποι με επιτήδειους βρίσκονται οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, καθώς έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις οποίες τους πλησιάζουν απατεώνες που τους ζητούν τα προσωπικά τους στοιχεία, δήθεν για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Έτσι, ο Δήμος Μάνδρας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους πολίτες και δικαιούχους των αποζημιώσεων που δίνονται σε πληγέντες από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν τους τηλεφωνούν για θέματα σχετικά με τις επιδοτήσεις των κατεστραμμένων κατοικιών.

Καμία αρμόδια υπηρεσία (Δήμου ή Υπουργείου) δεν ζητά να γίνει κατάθεση χρημάτων σε οποιαδήποτε τράπεζα ή να ανοιχτεί νέος λογαριασμός.

Καμία αρμόδια υπηρεσία (Δήμου ή Υπουργείου) δεν ζητά προσωπικά στοιχεία προφορικά ή μέσω τηλεφώνου.

Κανένας αιρετός δεν εμπλέκεται στη διαδικασία των αποζημιώσεων παρά μόνο οι αρμόδιοι υπάλληλοι των υπηρεσιών.

Όλοι οι δικαιούχοι πρέπει να ελέγχουν και να διευκρινίζουν με ακρίβεια και πολύ προσεκτικά το τηλέφωνο και το όνομα και να μην δίνουν καμία προσωπική πληροφορία και οπωσδήποτε να μην κάνουν καμία συναλλαγή με χρήματα.

Οι υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τις αποζημιώσεις βρίσκονται μόνο στο Δημαρχείο και οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται μόνο εκεί.

Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται η καταβολή των αποζημιώσεων

Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Διαύγειας από τις 1.300 αιτήσεις που έχουν γίνει για την αποζημίωση των 5000 ευρώ, έχουν ικανοποιηθεί οι μόλις 325.

Μεγάλο πρόβλημα την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της Μάνδρας, οι οποίοι λόγω έλλειψης εγγράφων τους δεν μπορούν να διεκδικήσουν ή να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους.

Από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις. Σήμερα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των οποίων η επωνυμία ξεκινά από Σ μέχρι Ω.


σχετικα αρθρα