current views are: 11

12 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:18

Από μασούρι δυναμίτιδας η έκρηξη στο βενζινάδικο στην Ανάβυσσο

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο πρατήριο όσο και σε κοντινά σπίτια και καταστήματα

Δημοσίευση 09:18’

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο πρατήριο όσο και σε κοντινά σπίτια και καταστήματα

Από μασούρι δυναμίτιδας προήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από αστυνομικές πηγές, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:30 το πρωί σε πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ανάβυσσο.

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο πρατήριο όσο και σε κοντινά σπίτια και καταστήματα, ενώ η φωτιά που ακολούθησε κατασβέστηκε από 15 πυροσβέστες που επιχείρησαν με 6 οχήματα.

Σημειώνεται ότι το πρατήριο ανήκει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Μ. Κιούσης, που κατοικεί πάνω από την επιχείρηση, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία.

“Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Είκοσι λεπτά αργότερα θα άνοιγα το πρατήριο”, τόνισε ο κ. Κιούσης, ενώ όπως είπε, από την έκρηξη έσπασαν τζάμια σε απόσταση τριών οικοδομικών τετραγώνων και “έσπασαν αυτοκίνητα στα 150 μέτρα”. 

“Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο… Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει, αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της ΟΒΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε ο κ. Κιούσης, δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν, και δεν είχε δεχθεί απειλές το προηγούμενο διάστημα. 

Στο σημείο  έσπευσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Στο βενζινάδικο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.

Καταδικάζει η ΠΟΠΕΚ τη βομβιστική επίθεση σε πρατήριο καυσίμων

Την άμεση διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στο πρατήριο καυσίμων στην Ανάβυσσο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Ανάβυσσο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Η ΠΟΠΕΚ καταδικάζει την επίθεση και κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια που στόχευε σε ανθρώπινα θύματα.

 


σχετικα αρθρα