ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερη νεκροψία στον φοιτητή από την Κάλυμνο – Τι δείχνουν τα νέα ευρήματα

της Ελευθερίας Σπυράκη - Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2017, 20:20 / Ανανεώθηκε 12 Δεκεμβρίου 2017, 20:20
Και δεύτερη νεκροψία στον φοιτητή από την Κάλυμνο – Τι δείχνουν τα νέα ευρήματα
Facebook Twitter Whatsapp

Πραγματοποιήθηκε δεύτερη νεκροψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αγωνία και το μυστήριο παρατείνεται στην υπόθεση του 21χρονου φοιτητή από τη Κάλυμνο που εντοπίστηκε νεκρός στις 19 Νοεμβρίου.

Τα ευρήματα της νέας νεκροτομής που ολοκληρώθηκε αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του άτυχου 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου. Στην διαδικασία νεκροτομής συμμετείχαν τέσσερις ιατροδικαστές, από πλευράς κράτους η καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο επίκουρος καθηγητής-ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, που ορίστηκε από την οικογένεια μιλώντας στο Newpost.gr ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε ακτινοσκόπηση ενώ ελήφθησαν σπλάγχνα για ιστολογικές εξετάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαντίρη, «τα αποτελέσματα της δεύτερης νεκροψίας αναμένονται εντός δυο εβδομάδων» ενώ ο ίδιος εξέφρασε την άποψη τα νέα ευρήματα που εντοπίστηκαν θα οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι προκάλεσε τελικά τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή.

Αναφορικά με τα νέα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά τον ακτινολογικό έλεγχο και το αν αυτά μπορεί να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση, ο κ. Τσαντίρης επανέλαβε ότι «οφείλουμε να περιμένουμε τον εργαστηριακό έλεγχο».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του φοιτητή  είχε αμφισβητήσει την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, ζητώντας την διενέργεια και μια δεύτερης καθώς από τα ευρήματα προκύπτει ότι ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου δεν ήταν αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας, αλλά ατυχήματος.

 Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια. Όπως είχε δηλώσει μετά την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση στο Newpost.gr ο ιατροδικαστής Πάνος Κοτρέτσος «δεν υπάρχουν ευρήματα που να δείχνουν οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, περιγράφεται μια εικόνα ατυχήματος» και προσθέτει «δεν ξέρουμε ακόμη πού κινούνταν και πώς έπεσε και δεύτερον η ανεύρεση ενός ανθρώπου ακινητοποιημένου και ανήμπορου, μπορεί να είναι μπρος στα μούτρα σου και να μην τον βλέπεις, το έχουμε ξαναζήσει, το ξέρουμε ότι συμβαίνει».