current views are: 6

18 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:27

Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών: Να σταματήσουν οι περικοπές συντάξεων

Τις χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές

Δημοσίευση 11:27’

Τις χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές

Αντισυνταγματικές χαρακτηρίζει τις μειώσεις των συντάξεών τους η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε ψήφισμά της μετά τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσής των μελών της, και απαιτούν να ανακληθεί και να μην εφαρμοστεί εφεξής η μείωση αλλά και να πραγματοποιηθεί η αναπροσαρμογή των συντάξεων.

Παράλληλα, η εν λόγω Ένωση ζητεί να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Ολομελειών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων των δικαστών.

Ακόμη, η Ένωση καλεί το Κράτος να πληρώσει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων και δηλώνει ότι θα διεκδικήσει «με κάθε μορφής συνδικαλιστική δράση την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών και των συνταξιούχων λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Ακόμη, η επίμαχη Ένωση απαιτεί: «1) να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά της για αναπροσαρμογή των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, ώστε να διατηρείται μια σταθερή (και οπωσδήποτε εύλογη) αναλογία μεταξύ των συντάξιμων αποδοχών και των αποδοχών ενεργείας των δικαστικών λειτουργών.

2) να ανακληθεί και να μην εφαρμοστεί εφεξής η μείωση που επέφερε το άρθρο 13 του ν. 4387/2017, με την μορφή της αναστολής, κατά παράβαση των ανωτέρω Συνταγματικών διατάξεων,

3) να εφαρμοστούν άμεσα από την Πολιτεία για όλους τους συνταξιούχους οι 2287 και 2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και η 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η 127/2016 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 §2 του Συντάγματος, ως προς τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς και λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και

4) να πληρώσει το Κράτος τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων».

Τέλος, δηλώνει ότι «θα διεκδικήσουμε με κάθε μορφής συνδικαλιστική δράση την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών και των συνταξιούχων λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα